Vecteevs Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Labvakar! Es te tā domāju, ja man vajadzēs daudz un garus tekstus ar bildēm, es viņus negribēšu glabāt datubāzē, bet gan kādā mapē. Esmu redzējis daudzām lapām ka tā ir. piemēram http://lapa.lv/raksti/kas-notiek-latvija/ es gribētu apmēram tā pat. Nu domu sapratāt, tikai es nezinu pēc kā lai meklē pamācības, jo ar šo lietu saskaros pirmo reizi. Paldies! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waplet Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 tici man viņi glabā datubāzē un tā vienkārši ir mod rewrite funkciju apacim ;) , ka linkus var šādi parrakstīt :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aldis Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Visa informācija tiek glabāta datubāzē. Izsaukts tiek, piemēram ?raksti=kas__notiek_latvijaa Ieslēdz iekš PHP - mod_rewrite Izveido savā www mapē failu, nosauc to par .htaccess failu. RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.gif)|(\.jpg)|(\.ico)|(\.png)|(\.css)|(\.js)|(\.php)|(\.swf)|(\.xpi)|(\.gz)|(\.pot)$ RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$ RewriteRule (.*)$ index.php?raksti=$1& [L] Vajadzētu kaut kam tamlīdzīgam strādāt! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waplet Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Vot Aldi man nepatīk šitāds :S Labāk daru ar vienu key'u un to apstrādāju. $a = explode('/', $_GET['page']); $sLapa = isset($a[0]) ? $a[0] : null; $sId1 = isset($a[1]) ? $a[1] : null; $sId2 = isset($a[2]) ? $a[2] : null; un ht access Allow from All RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f RewriteRule .* - [L] RewriteRule ^(.*)$ index.php?page=$1 [QSA,L] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aldis Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 waplet, jā tavs variants ir vēl labāks, ideja jau pilnīgi ta pati! :) Protams, ieteicamāk jau ievadu sagatavot ar vairākiem mainīgajiem. :) kuri tiek atdalīti ar "/" piemēram raksts/112 vai arī page/3 :) automātiski katram sava fīča uz vienas bāzes :) +1 wapleta piemēram! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Lasām un mācāmies MVC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts