DJEdja Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Sveiki man jums ir tāds jautājums: kā var uztaisīt piemēram man ir links uz forumu http://mansdomens.lv/forums un kā es varu uztaisīt lai ir http://forums.mansdomens.lv ??? zinu ka tā var uztaisīt bet kā?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waplet Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 virtual hosts Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 hostinga panelī uztaisi subdomain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJEdja Posted January 1, 2010 Author Report Share Posted January 1, 2010 hostingu neizmantoju jo bija slikta pieredze ar vairakiem hostingiem! :D nu virtual host jā bet kā es vienkārši biju mēgīnājis uztaisīt to virtual host bet nekas nesanāca! :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 izlasot arī otru tavu topiku, cik saprotu tu lapu turi uz savas kastes un pats arī to administrē? ja tā, tad tev jau iedeva linkus uz dns serveriem. btw tu nemaz neesi pateicis, kas tev ir par operētājsistēmu un kādus serverus jau esi uzinstalējis. anyway lasi konkrētā dns servera manuāli, kā tam pievienot subdomain. vai arī sameklē kādu adminu, kas to izdarīs tavā vietā. šis vairāk ir programmēšanas forums, lai gan tās lietas ir saistītas ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rATRIJS Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) hostingu neizmantoju jo bija slikta pieredze ar vairakiem hostingiem! :D Tādēļ vajag lietot normālus hostingus, nevis draudzenes brāļa meitas vīra Genādija serveri. Ar normālu, es domāju tādu, kur ir arī jāmaksā... Edited January 2, 2010 by rATRIJS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJEdja Posted January 4, 2010 Author Report Share Posted January 4, 2010 nu lietoju Win XP,appserv 2.5.7 mēģinu ar tiem virtual host kko sataisīt nekas nesanāk! Varbūt kāds varētu palīdzēt ja nav grūti? :) nu vismaz pareizi paskaidrot kā un kas jādara? Jo visas pamācības kuras skatos es tur īsti lāgā nesaprotu! Ja es kautko sataisu man vispār webu netaisa vaļā! :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 OK. Pieņemsim, ka man ir serveris ar IP adresi 1.2.3.4, kurā gribu, lai darbojas lapas: lapsa.lv (un arī www.lapsa.lv) vilks.lv (un arī www.vilks.lv) Pieņemsim, ka "lapsas" lapas saturs atrodas serverim mapē c:\webs\lapsa un "vilka" lapas saturs atrodas serverim mapē c:\webs\vilks Jāveic šādas lietas: 1) Jāizveido/jāizmaina atbilstošie DNS ieraksti, lai cilvēki verot vaļā lapsa.lv vai vilks.lv tiktu pārsūtīti uz manu serveri 1.2.3.4 1.1) Izmainam nic.lv (vai tajā DNS serverī, kas atbildīgs par attiecīgā domēna zonu) šo domēnu ierakstus un pievienojam 1.1.1) domēnam lapsa.lv A 1.2.3.4 A www 1.2.3.4 1.1.2) domēnam vilks.lv A 1.2.3.4 A www 1.2.3.4 2) Pārliecināmies ar nslookup vai dig, ka informācija veiksmīgi aktualizējusies. C:\> nslookup > server cache.nic.lv Default server: cache.nic.lv Address: 91.198.156.20#53 Default server: cache.nic.lv Address: 2a02:500:4400:400::4#53 > vilks.lv Server: 91.198.156.20 Address: 91.198.156.20#53 Non-authoritative answer: Name: vilks.lv Address: 1.2.3.4 Izmaiņām būtu jāstājas spēkā dažu stundu laikā (atkarībā no tā kā nokonfigurēts var būt ātrāk/ilgāk)... 3) Tālāk veicam izmaiņas sava web servera (1.2.3.4) apache konfigurācijas failā (iepējamā atrašanās vieta: c:\appserv\apache\conf\httpd.conf) pievienojot/papildinot rindiņas: NameVirtualHost *:80 <VirtualHost *:80> ServerName www.lapsa.lv ServerAlias lapsa.lv DocumentRoot c:\webs\lapsa </VirtualHost> <VirtualHost *:80> ServerName www.vilks.lv ServerAlias vilks.lv DocumentRoot c:\webs\vilks </VirtualHost> 4) Pārstartējam httpd (apache) - visam būtu jādarbojas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJEdja Posted January 4, 2010 Author Report Share Posted January 4, 2010 Aleksej liels paldies! :):):) pēc tavas pamācīas viss aizgāja blīīīn liels paldies! :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts