Jump to content
php.lv forumi

indexi


rpr

Recommended Posts

īsti nesaprotu, ja man ir unique index, tad tas kaut kā vispār pie datu atlasīšanas/kārtošanas tiek izmantots?

pēc explain sanāk, ka netiek un tas nozīmē, ka man vajag pievienot vēl vienu indeksu konkrētajam ierakstam. kā tur ar to performanci pēc tam būs, ja man uz vienu lauku sanāk gan unique, gan btree?

 

primary key neder, ja tas jau tiek izmantots.

 

līdzīgs jautājums varētu būt par foreign key. itkā pielieku foreign key bet explain nerāda, ka tas tiek izmantots.

 

sanāk, ka unique un foreign tiek izmantoti tikai datu kontrolei un priekš selektiem man vajag likt klāt vēl papildus indeksus?

Link to comment
Share on other sites

Daži komentāri šai sakarā. Diemžēl nezinu neko konkrētu par Postgresu tāpēc tikai vispārīgi ieteikumi, kas izriet no citām DB:

1. Par to UK indexu. Ja Tev ir UK indekss, tad būtu loģiski to izmantot tādā gadījumā, ja ir filtrēšanas kritērijs pēc šī lauka. Šeit protams ir visādi papildus ierobežojumi, tas nestrādā uz nevienādībām, ne vienmēr strādā uz kritērijiem, kas satur lielāks, mazāks, nestrādā ja nesakrīt datu tipi utml lietas, kas var būt katrai DB specifiskas un vienā būt, orā nebūt. UK indeksu izmantot kārtošanā - šeit atkal depends kā konkrētā DB uzskata, iespējams, ka DB domā, ka lētāk ir veikt ierakstu atlasi un kārtošanu, nevis pēc indeksa barukt cauri, lai ieraksti jau būtu sakārtoti un tad veikt filtrēšanu.

2. Par FK ierobežojumiem. Ir DB (piem gan Oraclē, gan SQL Serverī), kas ārējām atslēgām automātiski neveido indeksus. Es pat nevaru pateikt, vai ir kāda, kura automātiski veido :) Tāpēc pārbaudi, vai indeksus uz FK laukiem nav jāliek papildus arī FK ierobežojumiem.

 

Gints Plivna

http://datubazes.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

meegjinaaju uz mysql pielikt foreign, lai vareetu saliidzinaat, bet abaam tabulaam jaabuut innodb, viena jau bija uztaisiita un iisti negribeejaas dziit ar visiem datiem. ar mysql katraa gadiijumaa peec defaultiem nevar pielikt fk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...