Valcha Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Zināms, ka XHTML-ā tabulas tbody nevar būt bez tr elementa. Bet dabā, protams, tā notiek gan - dinamiski ģenerējot datus. Kā jūs paredziet kodā gadījumu, kad nav neviena ieraksta? Vai tiešām liekat tukšu <tr style="height:1px;"></tr> ? Man tas ļoti nepatīk tādēļ, ka tas vai nu sarežģīs PHP koda daļu, vai arī ja es pēc ar ar JavaScript skaitu tabulas tbody bērnus, man vienmēr jārēķina -1. Jebkurā gadījumā šāda XHTML tbody iegriba liek mainīt arī vai nu PHP vai arī JavaScript daļu. Kā darāt jūs? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Nu, parasti pie datu ģenerēšanas pārbaudu, cik rindiņas būs jāizvada. Ja nav neviena rindiņa, tad neizvadu pašu tabulu, bet tikai paziņojumu - "Nekas netika atrasts/atlasīts" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valcha Posted April 8, 2009 Author Report Share Posted April 8, 2009 Nu, parasti pie datu ģenerēšanas pārbaudu, cik rindiņas būs jāizvada. Ja nav neviena rindiņa, tad neizvadu pašu tabulu, bet tikai paziņojumu - "Nekas netika atrasts/atlasīts" Nu ja, bet ir gadījums, kad Tu tajā tabulā pievienosi datus ar JavaScript pogas klikšķi.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Ā! Nu... tad laikam domātu, ko darīt :) Nav bijusi aktuāla šāda lieta. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Web Developer Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Ja gribi validēt strikti, tad būs jāliek vien tev tas <tr><td class="emtpy"></td></tr> Nedomāju, ka tur šausmīgi komplicēts kods jātaisa php - ļoti elementāri tur ir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valcha Posted April 8, 2009 Author Report Share Posted April 8, 2009 Ok, ja reiz nav izdomāts nekāds universāls hacks šai lietai, izdomāju savu risinājumu. Katrai tabulai vienmēr ir nulles <tr class="dzesmani">, kuru es pēc tam ar javascriptu pēc klases izdzēšu on document.ready. Tas izsaucas katrā lapā un varu aizmirst par šo problēmu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Web Developer Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Muļķīgi. Labāk tad vienkārši uztaisi to <tr class="empty"> , kuram klase piešķirās tikai tad, ja tabulā nav ierakstu. Savukārt, iekš css ieraksti: tr.empty { display: none; } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valcha Posted April 8, 2009 Author Report Share Posted April 8, 2009 (edited) Arī to esmu izdarījis. Bet man vajag, lai nebūtu child nodes, jo citreiz skripti skaita bērnus utt. Bet paldies par ieteikumu ;) Edited April 8, 2009 by Valcha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Web Developer Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Nu nevar jau visu gribētu uz zelta paplātes! Diemžēl webā haki un workaroundi ir ikdiena! Ar to samierinies! Tavs uzdevums ir to izdarīt vienkārši pēc iespējas skaistāk un mazāk sāpīgi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts