newnew Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Kādā formātā parasti glabājat datumus MySQLā un kā tos apstrādā ar PHP? Man ir tā, ka MySQLā glabāju kā date formātu. Tātad tur datumi ri formātā YYYY-mm-dd. Man ir input lauks, kurā datumi tiek ievadīti dd.mm.YYYY formātā. Kā vispareizāk - -> nolasīt datus no MySQLa un ielikt šajā laukā -> nolasīt no input lauka un ierakstīt MySQLā? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 -> nolasīt datus no MySQLa un ielikt šajā laukā-> nolasīt no input lauka un ierakstīt MySQLā? SELECT x, y, z, DATE_FORMAT(datums,'%Y' ) AS gads, DATE_FORMAT(datums,'%c' ) AS menesis, DATE_FORMAT(datums,'%e' ) AS diena, DATE_FORMAT(datums,'%H' ) AS stunda, DATE_FORMAT(datums,'%i' ) AS minutes, FROM xxx input laukus adali katru atseviskji <input type="text" name="gads"> <input type="text" name="diena"> <input type="text" name="menesis"> un pec tam nolasi katru atseviskji un izveido SQL stringu $sql_am=$_POST['gads'].'-'.$_POST['menesis'].'-'.$_POST['datums']; --- tas taa primitiiva variantaa optimalak ir vispar izmantot Select laukus ar skaitljiem + funkciju kas parbauda vai nav prieksaa japievieno nulle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
newnew Posted March 13, 2009 Author Report Share Posted March 13, 2009 Kā tas ir - ar skaitļiem? Tavs variants man īsti neder, jo man ir kalendārītis, kas samet vienā laukā visu datumu kopā nevis trijos input laukos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 list($diena,$menesis,$gads) = explode('.', '13.03.2009');//explode('.', $_POST['datums']); $sqlam = "$gads-$menesis-$diena"; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts