ermucis Posted May 28, 2004 Report Share Posted May 28, 2004 Kas tas par tipu, kad man vajag tabulaa tikai vienu no divaam veertibaam, piemeeram sieviete/virietis! Kaa to nodefineet par "text"? Un kur raksts iespeejamos variantus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted May 28, 2004 Report Share Posted May 28, 2004 Palasi manuālī par ENUM tipu (otrs vēl bija līdzīgs - SET laikam, bet no galvas neatceros). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted May 28, 2004 Report Share Posted May 28, 2004 vari likt kaut vai TEXT, bet es liktu VARCHAR(10) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted June 7, 2004 Report Share Posted June 7, 2004 vari likt kaut vai TEXT, bet es liktu VARCHAR(10) Es gan liktu INT(1) ar default NULL vērtību, lai samazinātu db apjomus. Skaties pēc loģikas - kā tev vairāk. Piem. vīriešu. Tad, ja ir vīrietis, rindiņā neko neraksti, ja sieviete - raksti 1. Tad, rakstot 1500 vīriešus un 500 sievietes, db tiks aizņemti ~500 baiti. Ja izmanto ENUM, tad arī labāk vērtības kodēt kā NULL/1, default NULL (resp. ENUM ar vienu vērtību 1 un NULL allowed). Ja taisītis ENUM vīrietis/sieviete, tad 1500v un 500s tiks aizņemti: 1500*8 simb. vārdā "vīrietis"+500*8 simb.vārdā "sieviete" baiti (daudz). Kad vērtības ir "bināri" nokodētas, kodā: if ($result['sex']) //sieviete else //vīrietis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts