Jump to content
php.lv forumi

Dīvaina problēma ar encodingu


No0ne

Recommended Posts

Sveiki! Stāsts ir sekojošs:

 

Vajadzēja 3 mājas lapām nomainīt serveri, sazinājos ar hostinga tech adminu, visu sarunājām un ķērāmies pie lietas! 2 lapas stāvēja uz mana servera Latvijā, tām datubāzi es nopumpēju un aizmetu tech adminam, viņš uzlika viss wonderful! Trešā lapa stāvēja pie tās pašas firmas, ar kuras tech adminu es pārnesu lapas, hostingā un viņš novilka datubāzi no servera, importēja jaunajā un viss daudz maz okei, tikai krievu R (p) vietā rādījās ķeburi. Nevarējām saprast kādēļ tā vai kā to īsti izlabot un izdomājām, ka atkal darīsim tā, ka es novelku datubāzi, aizmetu viņam un viņš uzliek!

 

To visu izdarījām un tagad jau pa visu lapu bija ķeburi nevis tikai `r` burts nerādījās.

 

Paskatījos dump'u - tur arī viss ir tieši tajos ķeburos, kas attēlojas.

 

Опытный пользовать

 

Apmēram tā izskatās tie ķeburi. No sākuma domāju, ka tas ir utf-8, kuru N++ attēlo kā ANSI, bet mainot kodējumu uz ANSI/utf-8 (kopējot, peistojot, mainot), secināju, ka tas tā nav! Šie ķeburi ir kirlicā rakstīti divi vārdi, precīzi gan nepateikšu kādi!

 

Smieklīgākā lieta ir tā, ka pa dienu, kad viņš noexportēja datubāzi lapa, no kuras hostinga to visu exportēja bija pareizi attēlota un viss bija kā vajag! Tagad, kad datubāzē ir šie simboli arī tā lapa vairs neattēlojas kā vajag. Pats labākais, protams, ir tas, ka čalis čekoja backupus, vecāko atrada no 22 novembra un arī tur datubāze attēlojās ar šiem ķeburiem, bet lapa visu laiku funkcionēja normāli gan 22 nov., gan visu laiku līdz vakardienai!

 

Vēlētos uzzināt kas ir par problēmu vai vismaz kā tos ķeburus pārvērst atpakaļ par normālu tekstu! Atgādinu, ka utf-8/ansi metodi(ja to tā var nosaukt) jau izmēģināju un vismaz man nekas prātīgs nesanāca! Varbūt kāds var pamēģināt? Liels paldies!

Link to comment
Share on other sites

kaut kada bridi, kaut kas nojuka ar encodingu, varbut pie datu glabashanas nebija set names utf-8 query un tapec saka glabat datus savadak.

Link to comment
Share on other sites

kaut kada bridi, kaut kas nojuka ar encodingu, varbut pie datu glabashanas nebija set names utf-8 query un tapec saka glabat datus savadak.

Paldies, to es tā kā pats būtu noskaidrojis!

 

Faili nav aiztikti, nevar būt, ka pēkšņi parādījās/pazuda

mysql_query("SET NAMES utf8");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");

 

no skriptiem!

 

Backupos visos arī viss ir tajā pretīgajā kodējumā, skatos cik vecu gribu un viss ir tā, tātad, iespējams, tas kaut kā mistiski pirms kāda laika ir attēlojies normāli!

 

Kā varētu šito visu pārvērst par sakarīgu tekstu nav ideju?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...