Jump to content
php.lv forumi

GIF bildes


KarlisBa

Recommended Posts

Sveiki!

 

Pārsvarā jau web dizainus man nepatīk taisīt, bet šoreiz ir vajadzīgas pāris bildes uztaisīt paša vajadzībām un attapos pret to, ka IE 6 neatbalsta .png formātus nerāda tos caurspīdīgā veidolā. Pamēģināju citus un .gif formāti strādāja. Tad ir jautājums, drošības pēc, vai tie .gif formāta faili nevar gļukot ja es visas caruspīdīgās bildes, kas normāli būtu .png formātos pārtaisu uz .gif, lai saglabātu vizuālo efektu?

Link to comment
Share on other sites

GIF caurspīdīgums strādā uz visiem pārlūkiem vienādi. Vienīgā problēma ir tāda ka gifam transparenta var būt tikai viena krāsa, kas nozīmē nekādas daļējas pārejas uztaisīt nav iespējams. un caurspīdīgums ir "ass"..

 

Bet IE ir daži png workaroundi.. Googlee pameklē "IE png fix"

Link to comment
Share on other sites

shalonik --> ne tikai caurspidigums vien.. arii krasu skaitu *gif ir tikai 255 krasas (kopaa) , taakaa teiksim foto buus briesmigas ...

Transparents nevar buut Daljejs , tb puscaurspiidigs, var buut tikai IR/NAV ..

---

Png shim merkjim izmanto atseviskju kaanalu (ALFA kanalu) , kas faktiski ir papildus kraasa (parasti Grey skala .. no balts liidz melnam ) --> tas reali var nodrosinat liidz pat 255 caurspidiguma pakapes...

Link to comment
Share on other sites

Itkā vairākus skriptus atradu un arī kaut ko par wolf minēto ALFa, bet visur bija tikai caur <img src=""> pievienošana, bet vai var arī, lai caur .css faila strādā?

 

Nu itkā atradu viss ideālāko variantu http://snipplr.com/view/2243/transparent-p...x-for-ie-55--6/, bet kaut kā pie dzīvības viņu nedabūnu. :)

 

Piemēram, bachground bildi, kas ir caur css failu viņš man nerāda tā kā tam būtu jāizskatās. Nu caurspīdīgam.

Edited by shalonik
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...