Jump to content
php.lv forumi

Kā tika jauka lapa piesmieta


Mr.Key

Recommended Posts

Nezinu, vai kāds no jums zin, bet ir tāda jauka lapa www.airliners.net. Vismaz viņa bija jauka. Varēja atslodzei paskatīties uz lidmašīnu bildēm. Viens no top saitiem.

 

Kādreiz šo lapu izveidoja aviācijas foto entuziasti, tai bija ļoti ērts, klasisks, perfekti nostrādāts oriģināls dizains, liekas, tika izveidots 10 gadus atpakaļ un visu šo laiku bija, var teikt, perfekts. (Šobrīd atliekas no tā vēl var redzēt tikai foruma sadaļā.)

 

Pirms apmēram gada, redzot, ka lapai ir liels apmeklējums, lapu pārņēma kompānija Demand Media, kurai webi ir bizness, naudas taisīšana. Un ... sāka šo lapu čakarēt - vispirms izdomāja, ka community izvietotās bildes piederēs nevis autoriem, bet viņiem (to gan pēc milzīgas brēkas un top lietotāju dzēšanās atcēla), tagad otrais solis - mājaslapas dizains ir izsmiets.... vienkārši izsmiets.

 

Tātad, kādai kompānijai noteikti vajadzēja uztaisīt redesign, nu noteikti visur jābāžās ar tipa web 2.0 "tendencēm" un vispār, tur viss tagad ir diezgan patizli... bērnišķīgi. Forumos lietotāji diezgan neapmierināti, daudzi arī web dizaineri un IT cilvēki. Nu jā, un topiki, kuros izskan kritika, tiek bloķēti...

 

Īsi sakot, interesants "case study" par to, kā nevajag darīt un ka community resursus der sargāt.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Airliners.net#2008_Redesign

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Godiigi sakot, nekaa paaraak interesanta neredzu. No offence. :]

Nu ja google nomaina faviconu, tas var būt gan ļoti interesanti, gan ļoti, ļoti neinteresanti. Man likās interesanti tas, ka diezgan ievērojami saiti nolaiž lažu ar redesign.

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...