Jump to content
php.lv forumi

Koda optimizācija


test2

Recommended Posts

Tātad jautājums pavisam vienkārš, es esmu pabeidzis kodēt portālu, un tagad tā aizdomājos, kad tur savāksies diezgan norm daudzums jūzeru, vai nelagos, jo dažviet es ar diezgan draņķīgu kodu visu samučinu, un tagad sāku kko optimizēt, tātad jautājums cik mysql kverus ieteicams izmantot vienā veicinājumā?

Nevis cik, bet nu max, ko nevajadzētu pārsniegt, noteikti liela nozīme ir cik daudz jūzeri vienlaikus kustina, to konkurēto kodu, bet nu kkādus skaitļus lūdzu iedodiet, ir doma, kko bik papildus pieajaxot, lai nebūtu šādas problēmas...

Link to comment
Share on other sites

Nu moška kamēr vēl apmeklējums nav nekāds lielais, nav vērts satraukties. Satraukties vajag, kad tiešām problēmas sāksies, tad arī redzēsi kur ir bottlenecki. Un vispār nav jau 100% zvanīts, ka tavs portāls vispār kādres saskarsies ar lielu apmeklētāju skaitu. ;P

Link to comment
Share on other sites

Nosaki cik tev apmeklētāji ir pašā apmeklētākajā dienas stundā. Nosāki cik ilgi tev vidēji lādējās lapas. Sarēķini laikus un veic secinājumus. Ja tas ir kkāds dalītais hostings, tad rēķinies, ka citiem tajā laikā arī ir vajadzīgi servera resursi.

Link to comment
Share on other sites

Nav jau tas tā nosakāms, piemēram, 5 kveriji max un viss. A ja tev vajag 6? Vai 7? Ko tad? Nu nevar tak vajadzīgu funkcionalitāti apgriezt. Kaut vai 200 kveriji ietu, jāskatās, ko tādu tas kverijs dara, vai to nevar izdarīt citādāk, bez tā kverija, apvienojot ar kādu citu kveriju vai kā citādi.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...