IM24LV Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Tātad būtu nepieciešams uz ekrāna izprintēt skaitļus no 1000 līdz 1, php.net dotajā manuālī ir variants ar 1-10, un nekādi nespēju izdomāt kādā veidā varētu man vajadzīgo izveidot :( atvainoijos, ja tas tiešām ir stulbs un elementārs jautājums :D for ($i = 1; $i <= 10; $i++) { echo $i; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 a sāc rakstīt: echo 1000; echo 999; echo 998; ... echo 2; echo 1; varbūt pie piecsimtā iedomāsies for($i=1000; $i >= 1; $i--), ja nē, tad raksti līdz echo 1; Link to comment Share on other sites More sharing options...
IM24LV Posted April 2, 2008 Author Report Share Posted April 2, 2008 euu toč aizgāja :D nez, man liekas vakar vakarā kas tieši tāds negāja :D kaut gan es $i-- aizstāju ar $i-1, mož tur tā vaina mhmnm :D ok paldies, var slēgt :) paldies v3rbo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 kaut gan es $i-- aizstāju ar $i-1, mož tur tā vaina mhmnm Tur pavisam noteikti bija vaina :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
binary Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 kaut gan es $i-- aizstāju ar $i-1, mož tur tā vaina for ciklā trešais parametrs ir domāts loop mainīgā (tavā gadījumā $i) vērtības mainīšanai. $i++ un $i-- ir apmēram tas pats kas "$i = $i + 1" un "$i = $i - 1". Ja tu būtu rakstījis: for ( $i = 10; $i > 0; $i = $i - 1 ) { echo $i, '<br/>'; } tad viss strādātu. Tāpat arī strādā, ja "$i = $i - 1" vietā raksti "$i--", ko esi jau pamanījis. Ja kā trešo parametru atstāj vienkārši "$i - 1", tad $i vērtība *netiek* izmainīta. Tagad ir skaidrs, kā lietot for ciklu un kāpēc tev iepriekš nekas nestrādāja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts