Jump to content
php.lv forumi

swiers

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

swiers's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Kļūda, mister! Mācīšanās ir globālais stāvoklis. Spēle lokālais. >Nav jau svarīgi, vai viņi mācās, vai nē. >Bet pat tad, ja viņi mācītos, bet katru reizi sāktu spēli no viena un tā paša stāvokļa ^ Ar šo tu apgalvo, ka sāktu spēli no tāda paša laukuma, bet globālais stāvoklis, ko mēs apmācijām paliek tāds pats. >neapmācīti, viņi vienmēr izspēlētu vienu un to pašu spēli. ^ Šeit tu pats ar sevi konfliktē, jo teikuma sākumā teici, ka viņi ir apmācīti — WTF? Tātad, (pieņemsim, ka runājam par šahu) ja tu mācies un sāc jaunu spēli, nonākot pie tām pašām izvēlēm, tu zini, kura tev izvērsīsies labāk, jo tu iepriekšējā spēlē redzēji, ka ejot citādi tu zaudētu. -> Tu izspēlēsi citādu spēli. -- Tas, ko tu tur mēģini bīdīt ir vairāk vai mazāk vienādojams ar fatālisma ideoloģiju, kas nozīmē, ka lai ko tu darītu, notiks tas, kam jānotiek, kā redzams šajā piemērā: * If it is fated for you to recover from this illness, then you will recover whether you call a doctor or not. Ja esi loģiski domājošs onkels, tad tev taps skaidrs, ka fatālisms nav īsti patiess. -- Pieņemsim, ka tiešām slēgta sistēma ar tādu pašu sākotnējo stāvokli turpinās strādāt visas reizes vienādi((pre)determinisms, laikam), taču tu tik un tā šādā gadījumā izdarīsi vienu izvēli vai otru un tu to darīsi aktīvi domājot. Tas kāds tavs prāts ir un ko tas izvēlēsies ir atkarīgs no tavas vides un starp ko tu esi savā mūžā atradies. Par to vainīgumu: tava persona(/-ība) ir vienkārši sagadīšanās (no filozofiskā viedokļa). Tā sanāca, ka tu pieeugot dzīvoji starp labajiem vai sliktajiem. Taču tu tik un tā vienreiz izdarīji izvēli, ka sliktu vajag darīt vai nevajag (no legālā viedokļa). Tev tik un tā būs jāizdara izvēles, taču tu tās nevari paredzēt, tāpēc par determinismu uztraukties īsti nav jēgas — tu nezini vai tu kaut ko izmainīsi, kamēr tu to neesi izmainījis. Kopsavilkums: Determinētības esība neko nemaina.
  2. Iepriekšējos kommentārus rakstot iespējams biju nedaudz par daudz aizdedzies, bet whatever. (Btw, rubijam ir iebūvēts statiskais autoloads) Turpināšu šī topika stilā, -- pa vienam kommentāram, metājoties apkārt, mēģinot atspēkot kaut ko no tā, ko izlasīju un ko gribu kommentēt. ~~~ 1. Tas, ka templeitu valoda ir iebūvēta vai nē, neko nenozīmē. Visās valodās, ja tās nav, tam ir paka un viss atkal ir forši, un manuprāt PHP kā templeitu valoda dažreiz izskatās draņķīgi. 2. Par lasāmību runājot -- ja tev kāda valoda šķiet mazāk lasāma, tādēļ, ka nāc no citas vides, tad tās ir tavas problēmas. Nav arguments. 3. Punktu skaitīšana par labu vienai vai otrai valodai šoreiz ir idiotisms, jo tā pat zināms, ka mēs reāli pie slēdziena visdrīzāk nenonāksim. 4. Man kodējot rubijā dokumentācija ir vajadzīga retāk, nekā PHP, jo ir tas, kas ir saucams par consistency(līdzīgi metožu nosaukumi, sistēma). 5. Valodas pārākuma bīdīšana caur vienu fīču(t.i. autoload) ir *feil*. Labi, varbūt vienai valodai nav tik kruts autoload, bet nu tādēļ nav jāsitās nost. 6. Visi vienmēr netaisa savu API caur PHP, un pēdējā laikā esmu redzējis daudz ne-PHP API || HTTP API, tā kā tas ir tāds pusarguments, t.i. buļļsūds. 7. Top inženieris parasti var visu. Un no kurienas tu izzīdi to argumentu? 8. Šis viss obv. ir trollis, un šis tikai mūs visus degradē. 9. PHP ir pāris + punkti, ko tu tur saskaitīji, bet tad, kad ir viņu jākodē, bieži vien saproti, ka to rakstīt nav ērti un manuprāt svarīgāk ir lai pašam ir prieks kodēt. P. S. Man dažbrīd ir sajūta, ka codez galva ir kaut kur melnā tumšā kastē. Kā arī šo visu neesmu pārlasījis un rediģējis, tā kā te noteikti būs kaut kur muļķības. [Šautauts] edgaramj, jo viņš saprata, ka šis nekur neved. Malacis, tu esi gudrāks par mani. Dzīvē nav kā teicienā -- par gaumi strīdās lai gan nevajadzētu. Hehe, bučas.
  3. Nē, jo viņam ir limitēta kores funkcionalitāte un kur ruby ir NameError, tur PHP ir Fatal error, un tu tur neko nevari izdarīt(bez autoload, kas ir magic no core).
  4. *note: konts veidots, lai apspriestu codez nostāju. Tās ir tik ļoti alternatīvas, ka ja tu apzinātos cik, tu beigtu muldēt muļķības. Tu savu nostāju aizsargā ar puspatiesībām un meliem. 1. PHP tik ļoti sūkā, ka viņam vajag papildināt core funkcionalitāti, lai būtu autoloads. Pitonā sen neesmu kodējis -- tagad kodēju ruby, tāpēc lai aizbāztu tev muti es tev pierādīšu, ka ruby ir autoloads. (disclaimer: šī ir mana pašizdomāta autoloada funkcija, bet noteikti, ka internetā ir labāki varianti) self|autoload % [master|1.9.3] cat test #!/usr/bin/env ruby def autoload(&block) begin yield rescue NameError => error if klass = error.message.scan(/uninitialized constant Special([A-Za-z]+)/)[0][0] file = "./special/#{ klass.downcase }" if File.exists?(file + ".rb") and require file retry else raise error end else raise error end end end autoload do # Kā redzams SpecialDinosaur vēl nav inklūdots/requireots. puts SpecialDinosaur.new.ruby end self|autoload % [master|1.9.3] cat special/dinosaur.rb class SpecialDinosaur def ruby "rocks" end end self|autoload % [master|1.9.3] ./test rocks 2. Ruby templeitu valodās tu lieto pašu ruby, ir tikai papildus minimāla sintakse(<% %> erb gadījumā vai =/- haml gadījumā), kas vajadzīga lai iesāktu rakstīt ruby. Un vispār šis arguments ir muļķīgs, jo arī paši PHPisti nereti lieto visādus atkritumus, piemēram smarty. 3.1. Īsti koderi nenāk no C++. Īsti koderi mācās visu ko, un tik pat labi var būt ģeniāli bez C++, kā par piemēru asm/C/haskell/lisp. Nav svarīgi. 3.2. Sintakse ir tikai viena no valodas fīčām, un ne jau sintakse visu izsaka, bet struktūra. Un struktūra un valodas plūdums(cik nu es zinu C++) ir ļoti atšķirīga. Secinājums: Tās ir alternatīvas un labākas. Tas, ka tu tās/to nezini ir tava darīšana, nejauc citiem galvu. Es varētu tavus argumentus kaut dienu un nakti, lai gan to negrasos darīt, tieši tā pat, kā tu viņus varētu cept. Citās valodās trūkumu ir apmēram tik pat, bet parasti mazāk. Man vispār liekas, ka tu varētu būt trollis. Tādā gadījumā labs, bet ja ne -- nokaunies. Par tematu: Mēs lietojam tādēļ, ka maksā. Nemainam tādēļ, ka cilvēkiem, kam no PHP nāk nauda būtu riskanti iet uz ko citu. Citi atkal nezin, ka kaut kas cits eksistē un to varētu izmantot. Runājot par "pareizais rīks pareizajam darbam" -- PHP sākumā bija valoda muļķīšiem, tāda templeitu valodiņa, kura izauga par ko lielāku. Kā šāds rīks varētu derēt profesionāliem programmētājiem?
×
×
  • Create New...