Jump to content
php.lv forumi

Remarco

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

About Remarco

  • Birthday 09/04/1978

Contact Methods

  • Website URL
    http://remarco.groteks.lv/linki.php

Profile Information

  • Location
    Rīga

Remarco's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. ? ko tas nozīmē ?

  2. Man pa četri apmēram mēnesi sanāk 9evriki :)) Nu protams manām lapām nav nekāda apmeklējuma ap 40-70 dienā. Lielākā daļa no tiem ir boti :DDD visādi serch boti , pati google un kas tik te vel pa pasauli neblandās :D tā ka baisos kalnus ar to reklāmu nevar nopelnīt ja nu vien pati gogele:)
  3. Paldies Aleksej. uzvedināji mani uz īstā ceļa. tur jau bija tikai $burti - tāds kā php manīgais. bet izlabojot uz enum_burti viss aizgāja... te izlabotais kods - pat strādā :) ak šie sīkumiņi :((( spēj nervus pabojāt. Velreiz paldies visiem kas centās palīdzēt.
  4. print_r uzrāda šādu: Dati pievienotiArray ( [$burti] => bca [$cipari] => 13 [$zimes] => +/- [add] => Pievienot jaunu ierakstu ) echo query : INSERT INTO enum_test (enum_burti,enum_cipari,enum_zimes) VALUES ('','','') izskatās ka no formas datus saņem a iekš db ir tukshums... POST arī nedeva nekādu rezultātu . nesaprotu kapēc no POST netiek paņemtas manas vērtības:(
  5. Aleksejs.... esmu iesaaceejs un kur ko apskatīt nezinu :((( Tagad zināšu paldies . echo query uzrāda: INSERT INTO enum_test (enum_burti,enum_cipari,enum_zimes) VALUES ('','','')Dati pievienoti Izskatās ka sintakses kļūda. Es biju iedomājies ka echo izvadīs ko citu nevis šo ... un te skaidri var redzēt ka uz db aiziet tukshas kjepiņas... Izskatās ka viņš no manas ūber formas nepaņem tās vērtības.
  6. Aleksej, man tak nav nekas taads pie insert. $query = "INSERT INTO enum_test (enum_burti,enum_cipari,enum_zimes) VALUES ('$burti','$cipari','$zimes')"; Tai bildē var redzēt ka ar auto increment vērtību viss ir štokos. domāju vaina varētu būt pašā formā... $burti=$_post['enum_burti']; // īsti nav līdz galam skaidrs ko un kam piešķiru. turpmāk jāstrādā ar $burti vai formā man tomēr ir jāpielieto enum_burti ? INSERT INTO enum_test (enum_burti) VALUES ('$burti')" ....<select name="$burti" id="$burti"> ///vai šajā rindiņā viss ok??? varbūt pastāstiet lūdzu kas tad īsti ir name un kas id, kas value. .........<option value="abc">vertiba abc</option> .........<option value="cba">vertiba cba</option> .........<option value="bca">vertiba bca</option> Man nav skaidrs kur un kā tās vērtības definējas un piešķiras.
  7. Jaaa! ļoti jāatvainojas. Izrādijās paša stulbums. Nebiju norādijis pareizu ceļu uz config folderi .... līdz ar to nevareeja piekonektēt datubāzei. izlaboju un viss aizgāja Prieki beidzās kad ieskatijos db :(((( Izrādās viņš vērtības nepievieno... ko tad viņš pie joda pievieno ? te bilde no attiecīgās tabulas iekš phpmyadmin Izskatās ka viņš ir tikai to rindiņu paņēmis ko pievienoju ar roku taisot tabulu ... Aleksejs , man šķita ka tā var auto incrementam dot vērtību ... jo tas reāli arī bija pirmais ieraksts pie tabulas veidošanas. varbūt lieki bija viņu dot , bet neko jau sajaukt nevarēja. Tagad paskaidrojiet lūdzu kālab jams neņem no formas attiecīgās vērtības ... kļūdas vairs neizmet... paziņo ka viss ok ... darbiņš padarīts un tik skaita klāt tukšas rindiņas....
  8. ceru ka neko nesaputroju- pirmo reizi lietoju php.paste te būs forma : php te mysql tabula : mysql tabula a kļūdu izmet to kura man tur ir paredzēta. var apskatīt te.
  9. Delfīns, tavs txt - gatavā morzas ābece.... neko nesapratu. Aleksejs, itkā jau es liku vērtības, bet kautko sql man protestē. ja netikshu galaa metiishu arii kodu lai skaidrs kas man vareetu neiet. Gribas gan pašam tikt skaidrīb a kur esmu kaut ko ssaķīmiķojis nepareizi.
  10. Vel pie sī paša. Nekādā jēgā netiku kā datubāzē ievietot tās vērtības enum un set... caur html formu ???? ja pienjemam ka lietoju chekboksus vai kaa vinjus tur sauc... man pie value kas jaanoraada? taa veertiiba kas pie enum vai set ir norādīta vai tās vērtības kārtas numurs????? esmu galīgi saputrojies... mysql neko nerunā tik saka ka nevar ievietot datus :((((
  11. Super , ne viss ir skaidrs ,bet principā atbildi esmu saņēmis. atliek tik pētīt rokasgrāmatas. vismaz tagad zinu ko meklēt. Paldies.
  12. Vai kāds pieredzējis cilvēks nevarētu pateikt kā notiks meklēšana ja piemēram enum tipa laukā man būs vairākas vērtības... vai es varēšu to ierakstu atras pēc visām tām vērtībām kopā vai pēc katras atsevišķi... pieņemsim ka ir rindiņa 1 , bla, bla, bla , a:b:c a:b:c - domāts enum ieraksts ar vairākām vērtībām vienlaicīgi. vai šo rindu es varu atlasīt izvēloties tikai a vai tomēr man atradīs viņu tikai gadijumā ja es meklēju a:b:c ??? kādas vel man var gadīties problēmas pie tādu lauku izmantošanas? vel no pieredzes varat padalīties cik tas ir gudri izmantot tādu lauku un cik tam var būt vērtības tā lai pašam pēctam nav pārāk apgrūtinoši ar to strādāt...
  13. Skaidrs ir konkrētajā piemērā, bet ja man $a vērtība tiek mainīta no db tad kā man dabūt lai viņš neliek tos stringus vienā čupā un vienlaicīgi lai izvada visas vērtības. piemēram kā manā piemērā. man tagad sanāk aaabbbccc dddeeefff ggghhhiii a gribu lai sanāk aaa ddd ggg bbb eee hhh ccc fff iii ja noņemu punktu sanāk tikai ccc fff iii :( No vienas puses itkā viss skaidrs. kad nolasa datus no db - tad nolasa visus uzreiz un variantā ar punktu, ir skaidrs ka sanāk aaabbbccc dddeeefff ggghhhiii un itkā tas ir loģiski pēc tā piemēra . vismaz man ir skaidrs kapēc tas tā sanāk. un kad noņem punktu skaidrs ka tas $a saglabā pēdējo piešķirto vērtību un izvada :((( Labi lai būtu pavisam skaidrs te kods : <?php include 'conf/config.php'; include 'conf/opendb.php'; if(!isset($_GET['std_id'])) { $self = $_SERVER['PHP_SELF']; $query = "SELECT std_id, std_iela, std_marka FROM std_ma ORDER BY std_id"; $result = mysql_query($query) or die('Error : ' . mysql_error()); // create the article list $content .= '<ol>'; while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_NUM)) { list($std_id, $std_iela, $std_marka) = $row; $content .= "<li><a href=\"$self?std_id=$std_id\">$std_iela</a></li>\r\n"; } $content .= '</ol>'; $std_iela = 'Ielu saraksts'; } else { //get the info from database $query = "SELECT std_iela, std_marka FROM std_ma WHERE std_id=".$_GET['std_id']; $result = mysql_query($query) or die('Kļūda : ' . mysql_error()); $row = mysql_fetch_array($result,MYSQL_ASSOC); $std_iela = $row['std_iela']; $content .= $row['std_marka']; // kaa dabuut tagad daudz sarakstus? shobriid rāda tikai vienu $query2 = "SELECT std_std_id, std_info_nr, std_info_marka,std_up,std_kas FROM std_info WHERE std_std_id=".$_GET['std_id']; $result2 = mysql_query($query2) or die('Kļūda : ' . mysql_error()); while($row2 = mysql_fetch_array($result2,MYSQL_ASSOC)){ $std_std_id .= $row2['std_std_id']; $std_info_nr .= $row2['std_info_nr']; $std_info_marka .= $row2['std_info_marka']; $std_up .= $row2['std_up']; $std_kas .= $row2['std_kas'];} } include 'conf/closedb.php'; ?> <html> <head> <title> <?php echo $std_iela;?> </title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> </head> <body> <table width="400" border="0" align="center" cellpadding="10" cellspacing="1" bgcolor="#ffffff"> <tr> <td bgcolor="#ffffff"> <h1 align="center"><?php echo $std_iela;?></h1> <tr> <td> <?php echo $content;?> <?php echo $std_info_nr;?> <?php echo $std_info_marka;?> <?php echo $std_up;?> <?php echo $std_kas;?> </td> </tr> <td> <?php // when displaying an article show a link // to see the article list if(isset($_GET['std_id'])) { ?> <p> </p> <p align="center"><a href="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">Ielu saraksts</a></p> <?php } ?> </td> </td> </tr> </table> </body> </html> Nesaprotu kur tad īsti ir tā problēma. man ko, izvadi taisīt caur ciklu kamēr beidzas ieraksti? a ja būs 1000 un vairāk rindiņas?
  14. Isti nesapratu jēgu. <?php $a = "Hello "; $b = $a . "World!"; // now $b contains "Hello World!" $a = "Hello "; $a .= "World!"; // now $a contains "Hello World!" ?> ja tagad izvada $a tad sanāk ka mainīgie ir saskaitijušies? nu salikušies blakus? // runa par otro variantu. a pirmajā variantā vispār neiebraucu. //nja viens punktiņš smuki var sajaukt galvu. Ok. paldeis - īsti skaidrs nav , bet ir par ko padomāt.... savādāk nebija ne jausmas kā atrast kur par to ir runāts...
  15. Dažādos piemēros- skriptos uzrodas "." pirms vai pēc mainīgajiem un es nekur neatradu kad un kur viņi ir nepieciešami. piemēram manā skriptā ir rindas: $std_std_id .= $row2['std_std_id']; $std_info_nr .= $row2['std_info_nr']; $std_info_marka .= $row2['std_info_marka']; tiek pārlasīti no datubāzes iegūtie mainīgie un vēlak izvadīti. sīkāk skatīt (neatradu savu iepriekšējo tēmu :() ..... vārdu sakot noņemot " . " pirms tās vienādības zīmes izvada tikai pēdējo ieraksta rindu, bet ja ir punktiņš tad izvada vienā rindā bet katru stabiņu vienā čupa'... tā nu nesaprotu kā dabūt normālu izvadi pirmkārt un kad tad īsti jālieto punktiņi un kad nav un ko viņi vispār nozīmē?
×
×
  • Create New...