Jump to content
php.lv forumi

Zilonis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Zilonis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. hmmm....daļas uzņēmumā man šķiet pietiekami labs motivātors! Mana pieredze rāda, ka labs motivātors ir spēja programmētājam ļaut darīt to, aks viņam patīk, kā arī iespēja sevi pierādīt! Šie gan škiet, ka ir attiecināmi uz jebkuru darbu. Cilvēkiem nepatīk vienmuļš darbs, kur nevar sevi parādīt. Programmētāji pa lielam ir radošas personības. Dosi kaut vai karaļmeitu par sievu un trešdaļu karaļvalsti, bet, ja būs garlaicīgs darbs (lasīt ārā vaboles (bugs) no koda ārzemju partnerim), programmētājs iespējams stipri padomās :) Nu tās ir manas domas un pieredze darbā ar koderiem ;)
  2. Domaju, ka seit varetu but saistita informacija - http://www.google.lv/intl/lv/remove.html un vel saistita lapa http://www.robotstxt.org/wc/exclusion.html#meta
  3. Brīžiem, gan tas pārvēršas slimīgi, jo tiek prasīts liels atalgojums, bet pretīm nekā nav. Cilvēki pērk dārgas mašīnas, kuras nevar uzturēt. Ne vienmēr tā lekšana ir laba Bet galvenais, ka no šīs diskusijas neesmu atradis sev programmētāju. Lielākā daļa gudri runā par apjomiem, atalgojumu, to, ka gan jau apakšā tam sludinājumam nekā nav, kā vērtēt programmētāju u.t.t., bet tikai VIENS painteresējās par darba iespējām, man uzrakstot pm. Kopējā statistika ir: 1 frīlansers (gabaldarbs). bēdīgi
  4. ...to jau redz pārbaudes laikā, cik ātri cilvēks uzkrāj pieredzi, mācās! ...tāda nu ir tā mazā Latviešu tauta, kas grib lekt augstāk par savu d*** :). Iespējams, ka tas ir pat labi, jo paceļot latiņu augstāk, pac jau arī lec augstāk. Ja prasa augstāku atalgojumu, tad arī prasa lielāku atdevi :)
  5. Strādājot par programmētāju, es domāju, ka esi sapratis, kādas lietas ir iespējams paveikt mēneša laikā un kādas ne. Kvantitatīvi to ir grūti izmērīt, jo katrs projekts ir savādāks (tas man laikam te nav jastāsta). Par etalonu tiek ņemta paša pieredze darbā ar programmētājiem. Etalons ir tāda paša līmeņa programmētāji - ko viņi var izdarīt! Pirmo iespaidu atstāj "papīri", sertifikāti, cv un portfolio. Tad no darba intervijas jau izloba ārā, cik cilvēks tiešām no tā visa saprot un tad ir pārbaudes laiks.
  6. :) Ceru, ka Grey_Wolf, pats līdz galam esi izpratis savu jautājumu. Tātad, ja darbs ir birojā, tad maksā cieto atalgojumu. Ir iespējams vienoties arī par procentu atalgojumu no projektu tāmes. Saņemot cieto atalgojumu un sevi labi parādot, papildus, ar laiku, var būt procenti no projektiem. Neviens vienkāršam web-programmetājam uzreiz nemaksās kalnu. No iepriekš teiktā izriet, ka apjoms ir tāds, kādu vari pacelt un kādu var pacelt Tava līmeņa programmētāji, respektīvi, ja visi var izdarīt noteiktu apjomu noteiktā laika posmā, bet Tu nevari, tad "čau!" No manas puses tikpat muļķīgi būtu jautāt, kā nosaka to vai programmētājs ir labs - pēc kodu rindām minūtē? :)) Ja džeks sevi parāda testos, tad no viņa arī sagaida vajadzīgo atdevi!
  7. Jaunajiem jau var uzticēt, bet vajag tad apakšā būt arī kādam pamatam, kaut vai izglītībai, nelielam portfolio. Pilnīgu pliku nullīti jau neviens neņems. p.s. veljoprojam valda pasivitāte - viens interesents par halturām, bet ne darbu :)
  8. :( njaaa chaabiigi ar to meklesanu, bet nu gan jau! Nu come on, nevienam darbu nevajag - augt, attistities ;)
  9. .....man īpaši patīk tā daļa par "....esmu gandrīz pārliecināts" ;) .....esmu tikai projektu vaditajs, kuram pateica, ka programmetaji nav brīvi, taviem projektiem nevaram iedot. Ja kādu sakarīgu atradīsi - OK, ja ne - Gaidi. Man nepatīk skepticisma pilni cilvēki, negribi nepiesakies. Un vispar, kada man vajadzība kādam melot, ja kāds pieteiksies, es taču nevaru teikt: "nuuuuu zini, īstenībā tas ir darbs par LVL 120 mēnesi pašam uz sava datora mājās"
  10. bushu godigs......vel neviens nav atsaucies - ne tira bilde, ne baltais troksnis! Nu come on, gan jau te kadam ir ari pieredze un pagaidam nav stabila darba. Sava veida petijums uz cilveku speju but avanturistam :)
  11. :) ja butu ta gribejis uzreiz butu ielicis www.realikrutamajaslaputaisitava.lv Bet mani interese vai ir kads kurs atsutis man cv un portfolio bez ta nosacijuma. Neesmu neko no ta visa samelojis, kantoris ir prestizs un atalgojums iesakumam ari ir ok. p.s. es vispar brinos, ka seit nav atseviskas sadalas "Darbs" //Darba deveji un darba nemeji, piedavajums/pieprasijums// ;)
  12. :) Nu nezinu gan, cik tur to tirgu čakarē un, kas tur slikts, ka students strādā! Tie ir mazi darboniši, kas apmierina pieprasījumu maziem pasūtītājiem. Zinu gan vienus, gan otrus. Grey_Wolf, vai Tev nav gadījies, ka kads grib kaut ko lielu par nelielu samaksu :) IR! Nu re! A šeit viss ir vienkarši! Zēns strādā Mambo, Joomla, Nuke or whatever, ņem gatavas komponentes, moduļus, iespējams pat sagataves (template) un lipina to visu kopā. Viņam nav lielu problemu un vinš mācās, kamer cms un visu parējo attīsta liela komūna. nu tā kaut kā :)
  13. Viena no Latvijas lielākajām (top 5 jau nu būs noteikti) interneta risinājumu aģentūrām, meklē WEB PROGRAMMĒTĀJU Jāpārzina: HTML, CSS; Javascript (tagad mode nak AJAX :) ); PHP / MySQL; XML; Vēlams, arī Perl/CGI, Apache, Microsoft IIS, MSSQL. Piedāvā: Darbu vienā no vadošajām Latvijas interneta risinājumu aģentūrām; interesantus un prestižus projektus; Augošu atalgojumu atbilstoši kvalifikācijai un sasniegumiem. (zemak par 350 neto nebus) Pieteikšanās ir tada klusa, lai nesaskrietu "baltais troksnis", bet gan cilvēki, kas meklē nopietnu darbu. gribi tici, gribi ne! CV un portfolio suti uz [email protected]
×
×
  • Create New...