hackerman Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 (edited) Man te tāda problēma ar float. Links: http://84.237.132.214/phpf/ . Nu doma ir tāda, ka tai kolonnai tur augšā ir bilde, bet tālāk turpinās parasta CSS tabula. Nu man ir problēmas ar pozicionēšanu. Es paskatījos dažus tutoriāļus, un uzzināju par tādu funkciju kā clear. Ar to clear to pirmo kolonnu var piedabūt normālā izskatā. Bet mēsli sākas tad, kad sāku likt vēl tās kolonnas klāt. Izmēģināju visvisādus clear, taču beigubeigās man divas kolonnas neizdevās salikt kā vajag + vēl viņas stāv zemāk kā vajedzētu. Viņām vajadzētu būt tādā augstumā, kur atrodas tā viena bilde, kura ir nomalījusies :) Edited January 22, 2008 by hackerman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 tev ir nepareiz izkārtojums. Par to labo kasti: Lai dabūtu title virsū viņai dari apmēram tā: ieliec viņu visu vienā div`ā iekš diva norādi h1 elementu un tad nostilo viņu tā, lai tā bilde parādītos augšā labajā stūrī, tad ieliec "p" elementu (nostailo viņu, lai neduras teksts pret malām). Bet nu jebkurā gadījumā Tev HTML loģika ar izkārtojumu ir nepareiza.. Ar pašreizējo kodu tev nekas nesanāks.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackerman Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 (edited) Tiešām ir tik traki? :D Kas tieši? Tas CSS ? Nu ja tā tiešām ir, tad nestrīdēšos, atdzīstu, dizaina puse nekad nav bijusi mana stiprā puse. Bet nu iedod kādu tutoriāli, jo pamatā es visu taisīju skatoties tutoriāļos. Ja nav pareizi, tad nezinu, kur skatīties :D Nu pārskatīju dažus, apmēram "sapratu" (laikam jau nepareizi) un sāku cept visu augšā... P.S. Kuru īsti tu domāji to "labo malu" ? Edited January 22, 2008 by hackerman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 tutoriāli diez vai būs īstā vieta kur k-ko skatīties, labāk pa tiešo skaties kādās www lapās sourci kurām izkārtojums ir līdzīgs tavējam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackerman Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 (edited) Arī tā es darīju. Vispār CSS iemācījos (nu cik ta nu es viņu māku) skatoties un kopējot no citām lapām. Pirms es rakstīju, es arī meklēju citas lapas sourcēs. Vienkārši es te labu laiku pačakarējos, apnika un uzrakstīju šeit. Vispār es saprotu kā ir jādara, ja man nebūtu tās title bildītes virs tām kolonnām, tad es domāju, ka varētu uzept visu kā man vajag. Edited January 22, 2008 by hackerman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Dari tā kā es rakstīju, lai bildītes dabūtu virs kolonnas: <style> .boxWithTitle { background: #cdcdcd; width: 175px; font: normal 12px "Verdana"; } .boxWithTitle h1 { background: url(bilde.gif) no-repeat; font: normal 12px "Verdana"; text-align: center; background-position: top right; } .boxWithTitle p { padding: 5px; } </style> <div class="boxWithTitle"> <h1>tituls</h1> <p>teksts</p> </div> Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackerman Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 Hmm... Laikam šitais derēs. Paldies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Un dizainu vēlams visu gatavo tā pa blokiem (html es domāju) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefisto Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Pilnīgi nepiekrīu Veberam. Nekaties visādu sūdainu lapu sourcēs. Tur parasti ir vairāk kļūdu kā Bilam naudas. Labāk iesaku pērties cauri šitiem : http://htmldog.com/guides/ Un pēc tam izlasīt : http://brainstormsandraves.com/articles/semantics/structure/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackerman Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 Nē, nu jā, tutoriāļus arī vajag lasīt... Eeem, a kā ar tādu reizi, kad man nevajag to title uz to bildi, bet vajag tikai pašu bildi? Pirmīt to bildi nodefinēji kā fonu tam <h1> tagam, bet ja man nevajag neko rakstīt, kā tad būtu pareizāk darīt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Tad to h1 nelieto bet jau pašam div`am uzliec kā backgroundu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackerman Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 A bet man tāds īpašs variants atkal :D - man ir viena kolonna, kurai fons arī ir zīmēts. Tad sanāktu vienā div'ā likt divas fona bildes, kuras, kā pārbaudīju, neatbalsta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Nu tad ieliec tur kaut vai kādu div`u un nostailo viņu, lai viņš sēž augša ar savu background`u Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikijs Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 iesaku nokacat Dreamweaver CS3 (9) un tur uzrada gan HTML,PHP,CSS,XML un citu kodu kljudas, kur kkas nepareizi vai parspileti .. loti laba funckija! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 iesaku izmest Dreamweaver un visus citus brīnumus! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts