hackerman Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Kā vislabāk sekot līdzi lietotājam pēc nika? Piem. Ielogojioes kā lietotājs: hackerman Postu pievienoja Lietotājs bla bla bla.. Skripts darbojas ar mysql :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Kas attiecas uz "postu pievienoja", tad droši vien tabulā ar postiem likt lauku user_id. Un pēc tam selectēt no tabulām posts un users... Ielogojies - nu es parasti inicializēju lietotāja objektu. Var šamo vienreiz pie ielogošanās inicializēt, un pieglabāt sessijā - tad nav katru reizi db jātrenkā. Var sessijā oieglabāt tik user_id, un katru reizi vilkt datus no db. Gan vienam, gan otram variantam iir savi plusi un mīnusi. Bet abi lietojami :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackerman Posted April 26, 2007 Author Report Share Posted April 26, 2007 Es labāk gribēt mēģināt to otro variantu. Sessijā negribas glabāt.. Bet kā tu pie pievienošanas noskaidrosi user_id? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Vari uztaisīt tabulu, piem.: id | user_id | time | action action būtu teksts brīvā formā. Un speciālu fju, piem: function log_action($user_id, $action) { // Ierakstam tabulā } Un tad šo fju izsaucam visur, kur vien ienāk prātā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john.brown Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 (edited) Bet kā tu pie pievienošanas noskaidrosi user_id? Var sessijā pieglabāt tik user_id Kaut kur jau jāglabā kaut kas par useri ir... No tās sessijas arī uzzini. Edited April 26, 2007 by john.brown Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmitriy Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Es uzskatu ka vel ir japievieno tabulai user_ip, bus labaka security. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 No tā vien sekjūritī labāks nepaliks. Vajag sesiju piesaistīt IP, tad būs labāk. Bet logot IP jebkurā gadijumā ir laba ideja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmitriy Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Nu es ta ari domaju, vienk. ne parak sarakstiju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hackerman Posted April 27, 2007 Author Report Share Posted April 27, 2007 IP vienmēr ielogoju :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts