sn1per Posted January 24, 2004 Report Share Posted January 24, 2004 es lapai apakshaa gribu pielikt div`u ar piemeeram 'created by' uzrakstinju, to ieliekot divaa, viss iet ok, bet ja man lapaa saturs ir iiss, un ieprieksheejais div`s beidzas ekraana viduu, tad shis 'created by' div`s sanaak lapas viduu... es meeginaaju .end { position:absolute; bottom:5px; } tad atkal opera raada visu ok, bet MS IE6 raada to poziiciju atkariibaa no ekraana augstuma nevis no visas lapas augstuma, respektiivi ja lapa ir 1.5 reizes garaaka nekaa ekraana augstums, tad noscrollojot liidz lapas apakshai shis .end div`s sanaak lapas viduu... ceru ka saprataat domu un pastaastiisiet man, kaa uztaisiit, lai neatkariigi no lapas teksta satura .end div`s vienmeer buutu lapas apakshaa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jb4 Posted January 25, 2004 Report Share Posted January 25, 2004 Ar pliku CSS šodien tas nav iespējams. Tev vajag izmantot java script: noteikt augšējo divu beigšanos, lietotāja loga lielumu, sava apakšdiva augstumu un atkarība no visa tā absolūti nopozicionēt šo te apakšdivu. Ir tāda Javascript funkciju bibliotēka X, kas tev varētu palīdzēt: http://www.cross-browser.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 hm, <div style="float:bottom;clear:both"></div> iespējams, ka visas lapas saturu vajadzētu iekļaut iekš cita <div>, kuram height="100%" (un vairāk, atkarībā no overflow) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatalis Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 sn1per, sveiks! :) Venom, float propertijam nav tādas vērtības kā bottom, un nekad nav bijusi. Un pat ja būtu, 'clear: both' uzlikšana pašam floatējošamies elementam ir pilnīgs nonsenss! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jb4 Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 Fatalis, par float okei, bet kur ir "nonsenss" likt clear:both floatējošam elementam??? Man tā ir ikdiena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatalis Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 Līdz manīm tādas darbības jēga neaiziet. Varbūt paskaidrosi dumjajam? :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 labi, varbūt ar float neiet, bet vajadzētu iet ar div vertical-align:bottom;clear:both iekļautu citā elementā, kuram height=100%, piem citā divā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jb4 Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 Fatalis: pilna lapa ar "floatējošiem" blokiem, kuriem ir gan "float: right;", gan "float: left;". Vari iedomāties? Un tagad vienu bloku vajag zem visiem šiem. Vari iedomāties? Tad, lūk, rakstu "clear: both;". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 nu jā, clear:both ķipa: uzlikt enteru pirms un pēc elementa, tikai tam enteram 100% width, līdzīgi kā ja ieliktu <hr> pirms un pēc div-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatalis Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 jb4, neticami! Pat nestādos priekšā, kā tas varētu izskatīties. :D Bet es ar to absurdu biju domājis Venom gadījumu, kurā nekas par citiem floatējošiem elementiem nebija teikts. ^_^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts