ViszinisA Posted November 20, 2006 Report Posted November 20, 2006 labriit ir tabula ieksh mysql lauki: id, id_who, name, text, date id - vnk id ierakstam (unique, autoinc) id_who - kam tas pieder (tipa komentaars kurai bildei, vai sadaljai) name - ... text - ... date - ... kaa var SELECT id_who.... bet taa lai id_who neatkārtotos (tipa unique laikam)? varbuut kaut kas saads eksistee??? SELECT UNIQUE (id_who) FROM `blah bla`
andrisp Posted November 20, 2006 Report Posted November 20, 2006 (edited) Nav īsti skaidrs, ko tu vēlies. Atlasīt konkrēties ierakstus konkrētam lietotājam ? Vai arī atlasīt sarakstu ar lietotājiem, kas vispār kautko darījuši ? 1) SELECT * FROM `table` WHERE `id_who` = 'bla'; 2) SELECT id_who, count(id_who) as cnt FROM `table` GROUP BY id_who; Edited November 20, 2006 by andrisp
ViszinisA Posted November 20, 2006 Author Report Posted November 20, 2006 varbuut man der tas otrais grrr paskaidroshu ar alus pielietojumu id id_kadu_alu_dzer name 1 | pilzenes gaishais | artis 2 | pilzenes gaishais | mudaks 3 | pilzenes gaishais | gafgaf 4 | cesu tumsais | tu 5 | krutka | kakis 6 | pilzenes gaishais | suns es gribu lai no shaadaas tabulas man atdod 3 rindas pilzenes gaisais cesu tumsais krutka saprati ideju?
andrisp Posted November 20, 2006 Report Posted November 20, 2006 Varbūt tev der ? Vienkārši pārbaudi ! ;)
Recommended Posts