Jump to content
php.lv forumi

Dzīvā video un audio straumēšanas serveris - Live broadcasting server


omnipix

Recommended Posts

Ir kādi noderīgi linki vai arī idejas ka uzbliezt Live brodcasting serveri kas ir publicēts ineternetā. Teiksim javascript, HTML(5) un CSS? Ir Webkamera un arī HD kamera kas pa USB padod signālu. Vajag izdomāt kā to tālāk straumēt webā neizmantojot jau esošus risinājumus kā USTREAM utt. Ir kāda doma?

Link to comment
Share on other sites

ņemot vērā ka man pēdējā laikā ir ļoti daudz sanācis ap šo bakstīties, iespiedīšu savus novērojumus.

 

*) Ar webcam tas būs salīdzinoši vienkārši. Nekādu dižo papildus kabeļu vai pāreju nav vajadzīgs. strīmu no webcam var noķert izmantojot piemēram VLC player DirectShow atbalstu(Capture Device) un tad strīmot to tālāk, kur nu vien sirds vēlas. Arī pieslēgties no weblapas un skatīties caur jw-player piemēram. 

 

*) ar hd kameru, ja vēlies hdmi kvalitāti - nebūs tik vienkārši, vismaz es neesmu atradis iespēju lai tas būtu vienkārši. Ar kameras USB kabeli var pieslēgt no kameras tikai hdmi signālu, kuru uz datora apstrādāt neesmu atradis iespēju neizmantojot ļoti ļoti kreisu variantu ar korejiešu hdmi -> usb konvertatorus, kas laupa daudz nepieciešamo opciju, ir lēni un kaitinoši. Turpretī composite signālu var dabūt viegli, caur video graberi, vienīgi kvalitāte nav tā perfektākā. Ideālākais protams būtu video pults, bet tās maksā diezgan dārgi.

 

Abos variantos(izņemot hdmi) signāla noķeršanai no webcam vai arī video grabbera var izmantot VLC player. Jārēķinās, ka šādai pieejai jābūt labam interneta pieslēgumam, jo visi skatītāji - straumēs tieši no tevis.

 

 

Pareizākais variants straumēt būtu izmantojot media serveri, red5 piemēram, kurš ir bezmaksas. Tad skatītāji video vilks(strīmos, straumēs, whatever) no servera, nevis Tevis. video signāla konvertēšanai izmantot avconv bibliotēku, kas patērē krietni mazāk resursus nekā VLC un VLC joprojām ir problēmas ar RTMP straumēšanu, vismaz tādas novēroju. 

 

Aptuvens gala rezultāts varētu izskatīties šādi:

[webcam/composite no kameras]  -> VLC vai arī avconv --> red5 <--> website.
 

 

Ja kāds mani var palabot un ieteikt labāku variantu, būšu ļoti pateicīgs.

Edited by glorificus
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...