JaRu Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Sveicinati, Man ir vienkars, bet taja pasa laika iespejams stulbs un sarezgits (no manas puses) jauajums, Lai izveidotu veitu, kur pasam testet savus izveidotos darbu es gribu uzinstalet XAMPP ( versiju var ari man ieteikt), jautajums ir tads, PHP ir tur itka ieklauts, bet vai PHP ir programma , ka NOTPAD++ vai ari tas, ka man datora ir PHP man palidz atpazit un lietot php valodu manos HTML scriptos? Vel ari ir jautajums par SQL ,atceros biju mazaks un tureju MU server (nav svarigi), man SQl 2000 nacas instalet atseviski, bet tagad man SQL nak kopa ar XAMPP , bet ka atsevisku proggramu, kur veidot datubases, piemeram ka MS acces nevaru, iznemot ja palaizu caur PHPmyAdmin, un ja man ir SQL jalejuplade, kura versiju man vajag? OS: Windows 6 x 64 bit, isaak sakot , kas man jazidara , lai dabutu ejosu XAMPP+ SQL+PHP un lai varetu /XAMP/HTDOCS likt ieksa un sakt veidot savus darbus, saprotu , ka ta varu tikai sakt normali macities scriptot pamazam :) Ceru uz saprati, Ar cienu Jaru P.S. man nav apastrofu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinens Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Apskaties šo resursu par PHP pamatiem: http://net.tutsplus.com/tutorials/php/the-best-way-to-learn-php/ bet pirms tam izej cauri HTML un CSS pamatiem: http://learncss.tutsplus.com/ PHP ir programmēšaans valoda un XAMPP palīdz darbināt failus ar .php paplašinājumu caur webu (htdocs folderī). Ņem xamppam jaunāko versiju. xamppā jau ir iekļauta SQL datubāžu vadības sistēma MySQL. Tikt tai varēsi klāt caur http://localhost/phpmyadmin Ar datubāzēm rīkoties mācies tikai pēc HTML un PHP pamatu apgūšanas... php failus vari droši rediģēt ar notepad++, sublime text2 vai kaut vai notepad (lai gan silti neiesaku). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRu Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 (edited) visu sapratu ideali, jautajums vel ir par MySQL, man MySQl atseviski nav jalejuplade, teiksim ,ka to vjadzeja MU serverim, cik, saportu, ka nav, rodas jautajums ,tad kapec vispar ir tada iespeja vinu dabut atseviski? Mana ideja: MySQL atseviski darbinot, ka programmu var figuret ar Datubazem , tapat ka caur MS Acces? Ceru ka saprotu pareizi? un ar XAMP/HTDOCS mapi, pec idejas lai manu lapas saturu raditu man jaizdes viss xampp saturs, ai ari vienkarsi man uztaisi jaunu mapi: piemeram, ka: XAMPP/HTDOCS/Mana lapa... un ar tadu directory vinu verts vala? Liels tev paldies ari par to pasu ... ;) P.S. pamatus ari apgustu no http://www.w3schools.com/, vienigi nezinu, cik nu tur labi vinus var apgut! Edited September 1, 2012 by JaRu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Tev ļoti daudz jālasa! Tevis rakstītais šobrīd pat ir tādā līmenī, ka rodas aizdomas, ka kāds mēģina izjokot šejienes cilvēkus. Nopērc kādu labu grāmatu priekš iesācējiem par PHP un MySQL, tajās parasti arī izskaidrotas pamatlietas. Bet tieši iesācējiem domāto, kur vieglā valodā tas viss aprakstīts. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRu Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Nevienu, te necensos izjokot, ta nu vienkrasi ir, sakuma domaju, ka man ir sajega visa taja, tagad , kad tulit bus jasak macities augstkola par to es saku saubities ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Aizmirsti par to, kā bija ar MU. Te labi esmu izskaidrojis kas un kā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRu Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Nu ja, labi paldies Vechi :) TOPIKA MORALE! LASI,LASI,MACIES,Teste un macies........... kamer rodas visa sajega. Paldies, par linkiem bus vismaz pagaidam, kkada literatura , kam iziet cauri :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Ko latviešu valoda un augstskolas tev tādu nodarījušas, ka tu ar viņām šitā izrīkojies? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinens Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 cik, saportu, ka nav, rodas jautajums ,tad kapec vispar ir tada iespeja vinu dabut atseviski? Mana ideja: MySQL atseviski darbinot, ka programmu var figuret ar Datubazem , tapat ka caur MS Acces? Ceru ka saprotu pareizi? xampp ir domāts, lai pēc iespējas vienkāršāk lietotu php, apache2 un mysql kopā. Vari visu arī atsevišķi likt kopā, bet visticamāk tev nekas labs nesanāks vai arī vēlāk radīsies kaut kādas problēmas un nebūs tik "ērti" kaut ko izstrādāt Windows vidē. Kāpēc tu tik ļoti gribi kādu atsevišķu programmu, lai pārvaldītu mysql? ar phpmyadmin tev noteikti pietiks. Ja vajag kādu programmu, tad vari protams lietot MySQL Workbench (bezmaksas), sqlyog (maksas) un tamlīdzīgas noderīgas programmas, bet tev tās tagad nevajag. Nedzēs neko ārā. Uztaisi jaunu folderi (piemēram, test1) un tas būs pieejams caur http://localhost/test1/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRu Posted September 2, 2012 Author Report Share Posted September 2, 2012 Ko latviešu valoda un augstskolas tev tādu nodarījušas, ka tu ar viņām šitā izrīkojies? Kā izrikojos? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinens Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Netēma/beztēma/draza ir citā foruma sadaļā. Tur varat arī kaut vai virtuāli izkauties =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts