Jump to content
php.lv forumi

Auto-increment


urramingash

Recommended Posts

Ja runa ir par MySQL tabulas lauciņa īpašību auto_increment, tad šī īpašība ir domāta, lai norādītu, ka lauciņā pie INSERT jāģenerē unikāls ID, kas ir automātiski par vienu lielāks nekā iepriekšējam šajā tabulā ievietotajam ierakstam. Ja iepriekš neviens ieraksts nav bijis, tad pēc noklusējuma tiek ievietota vērtība 1.

 

Piemēram, rakstot INSERT pieprasījumu var rakstīt:

 

INSERT INTO tabulasNosaukums (id,vards,uzvards) VALUES ('','Vārds','Uzvārds');

 

Kā redzams priekš 'id' lauciņa vērtība nav norādīta - tā tiek iegūta automātiski ar auto_increment. Ja man nebūtu auto_increment uzstādījums šim 'id' lauciņam, tad tur atkarībā no pieļaujamā datu tipa tiktu ievietota 0 vai tukšums.

Link to comment
Share on other sites

Kā, kur izmanto - sava darba organizēšanā. Daudz vieglāk takš kaut vai parastā blogā operēt ar rakstu, ja tam ir savs unikālais id. Respektīvi to labot, dzēst u.t.t kā atskaites punktu izmantojot id, nevis teiksim virsrakstu ((: Tāpatās arī pēc jamā ļoti viegli atlasīt pirmos/pēdējos ierakstus, ja nav kādu citu ierakstu, pēc kā to var izdarīt.

 

 

A par to logout - strādā ar sesijām un nebūs nekādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

vai tikai tevi atkal nevajag pasūtīt uz http://php.lv/f/index.php?act=Search&f=10

vai arii www.google.lv

Kāpēc visiem liekas, ka te ir apmācības centrs. Saprotams - nav kaut kas skaidrs, tad to var uzjautāt, bet nu ne jau stilā - pastāstiet man kā strādā tas un tas.. sviests kaut kāds.. (sorr par offtop, bet nenoturējos).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...