Gustins Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Labs vakars !! Netieku īsti skaidrs.. PHP apgūšanai veidoju tādu kā nelielu CMS veidīgu blogu un vēlos sidebārā izvilkt tādu kā ziņu arhīvu no sērijas: Septembris (1)Augusts (17) Jūlijs (11) Šim nolūkam izmantoju sekojošu kveriju: $result = mysql_query("SELECT FROM_UNIXTIME(timestamp, '%M') AS menesis, COUNT(*) AS skaits FROM php_blogs GROUP BY menesis"); Problēma ir tajā, ka šādi viņš man sakārto nevis secībā pēc mēnešiem, bet gan mēnešus pēc alfabēta: Augusts (17)Jūlijs (11) Septembris (1) Kā savādāk es varētu grupēt vai izvilkt tos datus, lai šāmējais pareizi man viņus sagrupētu? SenQ verīī mač ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Šamējais jau grupē pareizi - kā Tu šamējam liec. Ja gribi ne-pēc alfabēta, tad varbūt derēs šāds variants: SELECT FROM_UNIXTIME(timestamp, '%M') AS menesis, COUNT(*) AS skaits, FROM_UNIXTIME(timestamp, '%c') AS menesis_nr FROM php_blogs GROUP BY menesis ORDER BY menesis_nr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustins Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 Paldies liels ! Galā tikai jāpieliek DESC un viss ir tieši tākā es vēlos ;) timestamp apzīmējumi vēl jāpamācās (%c, %m u.t.t.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts