Snukzz Posted September 28, 2004 Author Report Share Posted September 28, 2004 Thanks! :) Kaada atshkiriiba lietot <? vai <?php - peec taa kaut ko identificee? Link to comment Share on other sites More sharing options...
рпр Posted September 28, 2004 Report Share Posted September 28, 2004 tas taapat kaa tev pateikt "panjem". bet ko panjem? bet ja tev pasaka "panjem maizi", tad tu sapratiisi. tas ir liidziigi kaa ar serveri, ka vinjam pasaka, ka tagad naaks kods, bet kaads? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snukzz Posted September 29, 2004 Author Report Share Posted September 29, 2004 :D Labs saliidzinaajums!:) Tip skaidrs, tikai , vismaz man skiet, ka serveri paliek arvien gudraaki un ta gramatika vienkaarshaaka, taa kaa, nez vai tieshaam pie katra <? man veel buus php jaapiemet? :blink: :P es tak galus atdoshu! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snukzz Posted September 29, 2004 Author Report Share Posted September 29, 2004 ^_^ Aaa, tauta, kaa var uzciniit kliku saitiitaaju, respektiivi, cik reizes lietotaajs noklikskjina uz attieciigaa linka (piem kura vis skatiitaakaa prece)? :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted September 29, 2004 Report Share Posted September 29, 2004 (edited) kāpēc lietot: <?php ?>, nevis <? ?> pēc defaulta bija <? ?>, bet tad parādījas visādas citādas lietas, ķipa xml/xhtml tags, kurš arī sākas ar <? un beidzas ar ?> (un tad vēl visādi asp ar <%%> utml iraid) un tad ej nu php pārserim sazin, kas tur tagad būs. uzlika php.ini tādu opciju kā short_open_tags, kas ļauj arī <?=$x?> rakstīt, ja tu esi pārliecināts, ka neizmantosi neko tādu. koda portabilitātes resp. lai pēc tam neuztraukties, izliekot kodu uz svešā servera, ka vajadzēs "viesu serveri" piekonfigurēt (ja vēl dos tiesības) labāk raxtīt <?php un arī <?=x?> vietā - <?php echo $x;?> (ok, to semikolu var izlaist) un neatdosi gan galus pāris "liekus" burtus uzraxtīdams (man iekš VenPada pat speciāli - var uzraxtīt php un tad nospiest ctrl+space un uzreiz ieliksies <?php error_reporting(E_ALL); ?> un kursors pirms ?>, un uzrakstot pecho +to pašu kombināciju - <?php echo ;?> un kursors pirms ";". A register_globals es vienmēr ja ne iekš php.ini, tad .htaccessā nogriežu) Edited September 29, 2004 by Venom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted September 29, 2004 Report Share Posted September 29, 2004 (edited) par skaitītāju. piemērām: tabula: autoid|hash|seen kur seen ir INT UNSIGNED DEFAULT "0" NOT NULL (pozitīvs netukšs veselskaitlis, pēc noklusējuma 0) un hash VARCHAR(32) tad tur kur vajaga skaitīt - $linkhash=md5($_SERVER['PHP_SELF'].'?'.$_SERVER['QUERY_STRING']); //hashs, kas atbilst linkam, kāds parādas adreslaukā $res=mysql_query("UPDATE popular SET seen=seen+1 WHERE hash='".$linkhash."'"); if (!mysql_affected_rows($res)) mysql_query("INSERT INTO popular SET seen=1,hash='".$linkhash."'"); un pēc tam populārākās ORDER BY seen DESC Edited September 29, 2004 by Venom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snukzz Posted September 29, 2004 Author Report Share Posted September 29, 2004 Skaidrs... vairaak vai mazaak! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts