Jump to content
php.lv forumi

Navigacija


Gacha

Recommended Posts

Man 1x vienai lapai nācās veidot navigaciju

sakums > diena > sestdiena

apm. taa. Tad es to veidoju tā prosta ar if. Bet man intrese, ka to taisa citi, ka butu labaak? Vai butu japiesaista DB, vai sesijas vai kas tamlidzigs?

 

Ieteikumi? idejas ?

Link to comment
Share on other sites

Lapas saturu glabaju DB. Varbut izveidot teiblu un tur glabatos lapas faila nosaukums un publiskais nosaukums. Bet gruti izshtukot, ko talak, par tam subkategorijam <_< Moshk ir kadam kads mazinjsh piemers idejai?

Link to comment
Share on other sites

Es šādām lietiņām pēdējā laikā izmantoju pašveidoto menu klasi http://www.venta.lv/test/ven.menu - nav robežu zaru "ieliktībai", var uzreiz vadīt ārā breadcrumbļus un pašus zarus rādīt "uzreiz" vai "salikti", iezīmējot vai neiezīmējot atzarojuma "ceļu" utt. Info glabājas failos (1 struktūrai un pa 1 katram tulkojumam uz citu valodu + paša klase = viss ap 12Kb).

Pēc idejas ir sekojoši: vienā failā glabājas struktūra pēc šāda tipa:

array(1,array(3),array(4,array(6,array(5))))

t.i. masīvā glabājas vairāki apakšmasīvi ("zari"), kuriem kā pirmais indekss ir "tulkojuma indekss" (atbilst rindiņas numuram otrajā failā), otrais (ja tāds ir) - apakšzars, kuram savukārt var būt savi apakšzari utt. Ielasu struktūru, ielasu att. tulkojuma failu un rekursīvi izstaigāju visus zarus, sastādot menu ar jau vajadzīgiem linkiem.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...