Jump to content
php.lv forumi

Intranet


Robis

Recommended Posts

Sveiki!

Kaads nezin, kas tas "intranet" par zveeru, ar ko vinjsh atshkjiras no interneta (skaidri, konkreeti un saprotami) un kaadas tehnologjijas vinjaa ir izmantotas un var izmantot??? (piemeeram, vai taadas pashas php+mysql maajaslapas???

Link to comment
Share on other sites

Intranet

iekštīkls

Datoru tīkls, kas izmanto protokolus TCP/IP un pieder vienai organizācijai. Piekļuve iekštīkla resursiem ir tikai šīs organizācijas locekļiem un darbiniekiem vai arī citām pilnvarotām personām. No nesankcionētas piekļuves iekštīklu aizsargā ugunsmūris. Iekštīkli ir kļuvuši par strauji augošu tīkla Internet daļu, jo tie ir lētāki un vieglāk pārvaldāmi nekā privātie tīkli, kuros izmanto īpašus protokolus. Sk. arī extranet.

 

Internet, tīkls Internet

Pasaules lielākais intertīkls, kas sākotnēji izveidojies uz pētnieciskā tīkla ARPANET bāzes un sevī apvieno dažādus individuālos datoru tīklus. Savu pašreizējo nosaukumu tīkls ieguvis 80. gadu sākumā. Atsevišķu tīklu mijiedarbība tiek īstenota, izmantojot protokolu TCP/IP sistēmu. Tīkls Internet strauji paplašinās, aptverot arvien jaunas teritorijas.

 

internet

intertīkls

Saīsināts apzīmējums vairāku datoru tīklu apvienojumam, ko veido, izmantojot maršrutētājus vai citus starptīklu pārveidotājus, un kurā parasti izmanto protokolu TCP/IP komplektu. Lai to atšķirtu no globālā tīkla Internet, šādu tīklu apvienojuma saīsināto apzīmējumu angļu valodā raksta ar mazo burtu.

/tip Tilde/ ;)

Intranetā var izmantot serverus php uc zvērus, bet tie darbosies tikai iekšējā tīklā un nekur neies uz āru ;)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...