iall Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 (edited) Labs vakars, tātad ,man ir divi teibli - comments un lietotaji. Esmu uztaisījis tā ,ka lietotājs var pievienot sev aprakstu un apraksts rādās zem komentāriem! Piem. iall teica: ljoti shiki ---- un sheit ir apraksts Principā ,cenšos izdarīt tā ,lai apraksts rādas katram lietotājam zem komentāra ,kādu nu viņš tur ir uzrakstījis. Šāda izskatās DB priekš `lietotaji`: ID lietotajvards parole apraksts Šāda izskatās DB priekš `comments`: ID raksta_id niks komentars Jautājums šāds: Man obligāti ir jālieto JOIN ? Edit: Tāpat kā šeit forumā. :) Edited September 16, 2008 by iall Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 (edited) SELECT c.*, u.apraksts as lietotaja_apraksts FROM comments c LEFT JOIN users u ON ( c.niks = u.lietotajvards ) WHERE c.raksta_id = blabla Un vispār nebūtu slikti ievērot kaut kādu konsistenci nosaukumos. Edited September 16, 2008 by andrisp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts