bublik Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Esmu pārlasijis, topicus par šo tēmu, bet risinājumu neatradu. Tabulas kodejums ir latin1_swedish_ci , vai ir kāds veids ka var meklēt gan "K" un atrast arī "Ķ" - nemainot tabulas kodējumu uz utf-8 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Normāls veids nav. Bet ir šāds: Izveido papildus lauku, kur pieglabā to pašu tekstu, tikai transliterētu. Tā to laikam sauc, kad "Ģļāžķūņū ŗūķīšī" pieglabā kā "glazskunu rukisi". Piedevām visus burtus saglabā arī kā mazos. Un kad meklē, tad vispirms input tekstu arī pārveidu "glazskunu rukisi". Link to comment Share on other sites More sharing options...
bublik Posted August 12, 2008 Author Report Share Posted August 12, 2008 OK atkal. 1) db ir latin1_swedish_ci 2) mysql_query("SET NAMES 'latin1'", $dbcon); mysql_query("SET CHARACTER 'latin1'", $dbcon); 3) <?xml version="1.0" encoding="win-1257"?> Garumzīmes nav ! Esmu izmēģinājis visādus kodējumus, bet nekas nemainās. Riebjas man tas latin1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrisp Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 A tu iekš SET NAMES norādi cp1257 (vai win1257). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bublik Posted August 12, 2008 Author Report Share Posted August 12, 2008 A tu iekš SET NAMES norādi cp1257 (vai win1257). Nepalīdz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulinjsh Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 tak konektējies pie turienes un mauc uzreiz query neizsaucot "set names" un būs bumbās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts