Jump to content
php.lv forumi

Par Eclipse


Endijs

Recommended Posts

Es arī lietoju eclipse, bet tā kā nekādas baigās fīčas neizmantoju, tad arī īpašu problēmu nav.

 

Runājot par strādāšanu ar ftp, tad man ienāca prātā programmiņa FTPdrive, varbūt kādam noder. Jāpiebilst, ka pats pagaidām neesmu viņu izmēģinājis, bet domāju ka ir vērts viņu apskatīties, ja kādam ir nepieciešams strādāt pa tiešo ar datiem uz ftp serveriem.

Link to comment
Share on other sites

Manā skatījumā Eclipsei ir viens pamatīgs mīnuss- vajag diezgan žiperīgu PC, lai strādātu bez bremzēm.

Tāpēc uz sava laptopa (Pentium M, 1.86Ghz, 1gb rāmis, XP) strādāju ar NuSphere PhpED. Tiesa, nākas viņu ārstēt :/

Integrācijas ar SVN arī nav, taču vismaz failu uz FTP var ar vienu pogas spiedienu aploadot un saglabāt.

Link to comment
Share on other sites

Eclipse mēdz bremzēt arī uz jaudīgiem kompjiem (toties tā nemēdz "crashot"), no tā tu neizvairīsies. Varbūt tur var settingos kaut kā tā uzstādīt, ka mazāk darbības ar visādām fīčam, varbūt tā nebremzēs, piemēram, automātiskās iespējas atklāt tikai uz Ctrl+Space ? Vēl kā IDE tieši priekš php labs ir Zend Studio - bet tā arī ir šķiet uz Java taisīta programma, kas var iebremzēt, bet tur nav tik daudz iespējas kā Eclipse, līdz ar to tam Zend Studio vajadzētu būt ātrākam. Bet php tādu advancētu IDE uzskatu, ka vajag tikai tad, ja darbojies ar palielu sistēmu, kas ir uz OOP bāzēta - tad jā, dabū automātiski inheritoto metodi no parent parenta, nerakājoties pa citiem failiem. Kas attiecas uz iebūvētām funkcijām un libraries - IDE uzdevums nav tās mācīt, tāpat tev nāksies meklēt manuālī. Bet IDE var pateikt priekšā precīzi nosaukumus, ja nu gadījumā esi aizmirsis (kā arī vai tie konkrētajam objektam iespējami).

Secinājums - ja gribi moderni un efektīvi programmēt - aiztaupot laiku un attiecīgo funkciju meklēšanu manuāli, kuras zini, bet esi aizmirsis nosaukumus, tev vajag IDE (tādu kā Eclipse aptuveni).

Tavs laptops nav nemaz tik peļams, varbūt pārinstallē to, kā arī vispārīgi - turi tikai vajadzīgo un ver tikai vajadzīgo vaļā, izdzēs spyware, cleanupo diskus, no startup izdzēs liekās lietas. Optimizē resursus un paliks resursi Eclipsei! Nav normāli, ja Tev Eclipse bremzēs rakstot, teiksim objekta nosaukumu (ja vien tā nemeklēs variantus tai brīdī), bet normāli, ja tā iebremzē atsevišķos procesa brīžos - nu ko darīt - nevar visu gribēt, jebkurā gadījumā, tu vairāk iebremzēsi meklējot pareizo sintaksi manuāļos un palaižot garām errorus. ;)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...