Jump to content
php.lv forumi

Samazināt linka garumu


foxsk8

Recommended Posts

Tātad lieta ir sekojoša: Vajadzētu samazināt linka garumu, jo piem lietotāji dažreiz iemet garos linkus, kuri pamatīgi pabojā dizainu, jo nav atdalīti un visi iet bez atstarpes. Tātad, varbut ir kāds javascripts, kas tos garos linkus vienkārši samazina, piem parāda tikai pirmos 20 simbolus, bet links pats strādā. Šādu problēmu es esmu ievērojis daudzās vietās. Citiem arī noderēs.

 

Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

Tāds mazohisms manā izpratnē, jo labāk to darīt ar php

 

function truncLinks(){
var links = document.links;
for (var i=0,l=links.length,cur,s,e,t;i<l;i++){
cur = links[i];
t = cur.textContent || cur.innerText;
if (t && t.length > 15) {
   s = t.substr(0,4);
   e = t.substr(t.length-4);
	cur.innerHTML = s+'...'+e;
}
}
}
window.onload=truncLinks;

 

Protams, labāl filtrēt katru linku, piem, skatīties vai ir vajadzīgā klase, vai tā, ka nav iekšā linkam bilde jeb html kods. Tad var sanāk ne tas ko gaidīji :]

 

PS. bet vismaz ir jautri iekopēt kodu firebuga JS konsolē un palaist uz piem. šī foruma linkiem pirmajā lapā vai kādā sadaļā :]

Edited by indoom
Link to comment
Share on other sites

Ne vienmēr ar php būtu tas labākais variants, jo ja izmanto kaut kādu engine, tad lielāks čakars meklēt to vietu, veikt testus, lai pieliktu klāt noteiktu modu.

Link to comment
Share on other sites

Kas ta tur diži jāmeklē. Ieraksta pievienošanas vieta jāatron un jāmauc klāt linku saīsināšana.

 

Kādā veidā tieši problēma webā tev izpaužas? Garie linki pa visu ekrānu izvadās? Ja tā tad overflow hidden uzlikt div elementam, piemēram. Lai tas links viss nav redzams, ja pārāk garš. (tas būtu vieglākais risinājums, kaut vai pagaidu.)

Link to comment
Share on other sites

Var arī JS mierīgi izmantot, jo reti, kad linkos liek html kodu pa vidu, varbūt pat tavā lapā tādu variantu vispār nebūs.

 

"Downsidi", ko varu iedomāties, varētu būt tādi, ja lapa lēni lādēsies, tad rādīsies garie linki, kamēr skripts izpildīsies.

Kā arī, ja jau php kodam netiec klāt, būs grūtāk izfiltrēt, kuriem linkiem tieši šo izmantot, vai tas ir links komentārā, vai kāds temata nosaukums portālā.

Tādā gadījumā, ja uz komentāra linka nav kāda speciāla klase vai cita norāde, var pārbaudīt, kas ir linka nodes parentNode utmldz.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...