Jump to content
php.lv forumi

Kā atpazīt feikainas IP ciemiņu adreses?


Valcha

Recommended Posts

Varbūt īsti nav vieta pie skriptiem šim jautājumam, bet citur vietu neatradu (offtopikā var atbildi arī nesagaidīt), bet varbūt varam iedomāties, ka ar skripta (rindiņu) palīdzību šo problēmu pēc tam atrisināšu.

 

Tātad man ir tāda problēma, ka manā lapā ikdienas ienāk ap 400 (citreiz nāk arī no .4 un .5 un pat ap 1000 dienā var būt) IP adreses 74.6.* dažādos linkos un tālāk par to vienu linku neiet. Cik man izskatās, tad mājaslapu statistikas lapas kā gmetrix utt. šādus neskaita (man no statistikas lapas atšķiras cipars apmēram par tiem pašiem 74.6.*), tas vēl vairāk pastiprināja manas aizdomas par to, ka šie hosti ir feikani. Esmu dzirdējis, ka var pasūtīt mākslīgu statistikas uzdzīšanu, bet pats to nedaru, iespējams, ka kāds cits man "dāvina" šādu lietu jau vairākus mēnešus.

Varbūt kādam ir zināma kāda univsersāla metode, kā noteikt feikainas IP adreses. Ir ideja tās bloķēt pavisam pieejai lapai, jo reizēm tie feiki nāk vairāki minūtē un pīķa stundās tas var gana nobremzēt lapu..

 

Mazliet šaubos arī par to, vai tas viss nav kāds google robots vai kas tml (bet kāpēc tad no dažādām adresēm reizē?).

Tātad kādas ir jūsu domas par šādiem mistiskiem viesiem? Vai ir kas tāds arī novērots un kā pret to cīnīties?

Ceru, ka neizplūdu par garu, tā ir, ka raksta pa nakts vidu :)

Link to comment
Share on other sites

Paldies Jums abiem par info! Palīdzēja ideja ar user-agent. Patiešām tas ir yahoo!Tad nu skaidrs! Es jau ar biju padomājis, ka moš tie kautkādi trafic attack.. :) Tad nu jāatstāj, kā ir. Un jāpiefiksē to IP adreses.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...