eM^ Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Man vajag iegūt sarakstu ar 10 jaunumiem kuros ir pēdējie komentāri(pēc ID). Protams pats visādi mēģināju, bet nesanāca vēlamais. Vai kāds varētu lūdzu izpalīdzēt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Var, bet neko sīkāk nezinot nevarēs gan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM^ Posted April 28, 2008 Author Report Share Posted April 28, 2008 (edited) Grūti izstāstīt, bet mēģināšu. Piemēram man ir 3 jaunumi un katrā no tiem ir šādi, tādi komentāri. Man vajag, lai pirmais jaunums būtu tas kurā tika ievietots pēdējais komentārs, nakošais tas kurā tika ievietots pirmspēdējais komentārs un tādā garā... Problēma ir tajā, ka man ir tā, ja pirmspēdējais komentārs atrodas tajā pašā jaunumā, kur pēdējais, tad tiek attēlots pirmais jaunums divas reizes, bet vajag, lai ja šis komentārs ir tajā pašā, to neattēlotu (sagrupētu) un skatītos kurā jaunumā atrodās pirmspirmspēdējais komentārs. Cerams tapa skaidrāka mana sitoācija. +1 jautājums Vai ir kautkādā veidā iespējams izdarīt tā, ka tabula tiek "restartēta", visi ieraksti tiek izdzēsti un ID lauks sākas atkal no 0? Edited April 28, 2008 by eM^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vebers Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 (edited) Group by ir tieši kas tev nepieciešams: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/gro...-functions.html truncate tabulas_nosaukums; Edited April 28, 2008 by Vebers Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM^ Posted April 28, 2008 Author Report Share Posted April 28, 2008 OK. Sapratu, ka negrama nesaprotu, tāpēc skaidrošu visu sīki, lai kāds tiešām varētu man palīdzēt tikt pie pareiza kverija. Ir tabula: |[id]||[nosaukums]| | 1 || jaunums1 | | 2 || jaunums2 | | 3 || jaunums3 | un komentāru tabula: |[id]||[teksts]||[jaunuma_id]| | 1 || txt1 || 3 | | 2 || txt2 || 2 | | 3 || txt3 || 3 | | 4 || txt4 || 1 | | 5 || txt5 || 1 | Nepieciešams attēlot jaunumu nosaukumus, sākot ar to kurā veikts pēdējais komentārs. Šajā gadījumā: jaunums1 jaunums3 jaunums2 Cerams tagad ir saprotamāk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristabs Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 Par mysql optimizācijām daudz nezinu, bet strādāt - strādā: select distinct(nid), title from news, (select nid from com order by id desc) as nid where nid = news.id Link to comment Share on other sites More sharing options...
eM^ Posted April 29, 2008 Author Report Share Posted April 29, 2008 (edited) Paldies tev. ;) Edited April 29, 2008 by eM^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts