Jump to content
php.lv forumi

JOJOManLV

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

JOJOManLV's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nostrādāja gandrīz ideāli, nedaudz pielaboju un sanāca tas ko man vajaga. Protams nav tas pat optimālakāis variants, bet manam mērķim būs pietiekami.
  2. Es nestrīdos, itkā kādu laiciņu tā darīju taču likās galīgi nepareizi, ka katrā funkcijā kurā nepieciešamība pēc pieslēgšanās DB es uz funkciju padodu ne tikai datus bet arī mana variantā $con_link. Bet vai tiešām tas es savu konekciju ar DB veidoju pareizi? Vai nevajag viņu veidot sāvādāk, varbūt ir kādas idejas kā aptuveni tas varētu izskatīties? jo man ir config failā <?php $db_host = "localhost"; $db_user = "user"; $db_pass = "pass"; $db_table = "db"; $con_link = mysqli_connect($db_host, $db_user, $db_pass, $db_table); mysqli_set_charset($con_link, "utf8"); include("function.php"); ?> Attiecīgi zem viņa inkludoju function failu. Līdz šim itkā funkcijās ar tiem GLOBAL liku un nav problēmas piekļūt mainīgajam. un ķipa ja man ir funkcija adddatatoDB($datikasietuzdb){ global $con_link; // daram velkl kaut ko $query = mysqli_query($con_link, "INSERT Blabla'")or die(mysqli_error($con_link)); } Kā jau redzējāt augšējā piemērā kā to daru.. Tad laikam pareizāk būtu šādi ja? adddatatoDB($con_link, $datikasietuzdb){ // daram velkl kaut ko $query = mysqli_query($con_link, "INSERT Blabla'")or die(mysqli_error($con_link)); } Tāpēc jau esmu šeit lai no pieredzējušajiem mācītos kā tad ir pareizāk. Laikam lieki piebilst ka neizmantoju OOP kas laikam ir slikti. Bet pirms tā riktīgi ķerties pie OOP gribēju ar pamatiem tikt galā.
  3. Da labi? Es jau gan tikai mācos, bet tu jau mani biedē... :D Global izmantoju jo neiznu normālāku veidu kā padod datus uz funkciju prieks queryija.(nevēlos katrā funkcijā veidot ekstra parametru, vienkārši lai paodotu datus), Kā tad īsti sanāk pareizi? Jo dati par SQL tiek galbāti atsevišķā failā... Idejsiki ir config.php kurā inkluudoju function.php Un tad attiecīgi visu kur vajaga inkluudoju tikai config.php Un kas vainas manai ideja par funkciju?
  4. Sveiki. Gribējos painteresēties pie masteriem par šo lietu ko ierakstīju tēmas nosaukumā. Palielam eošais kods izskatās šādi. function optionlistBuild($root, $add){ global $con_link; $query = mysqli_query($con_link, "SELECT * FROM `pages_new` WHERE `master` = '$root'")or die(mysqli_error($con_link)); $kaja = ""; if(($root == '0') && ($add == '0')){ while($data = mysqli_fetch_assoc($query)){ $kaja .= "<option value='".$data['id']."'>".$data['name']."</option>"; $kaja .= optionlistBuild($data['id']); } } if($root !== '0'){ if($add == '1'){ while($data = mysqli_fetch_assoc($query)){ $kaja .= "<option value='".$data['id']."'> |-- ".$data['name']."</option>"; } }else{ while($data = mysqli_fetch_assoc($query)){ $kaja .= "<option value='".$data['id']."'> |- ".$data['name']; $kaja .= "</option>".optionlistBuild($data['id'], '1'); } } } return $kaja; } un ārā sanāk kaut kas šāds protams attiecīgi funkcija izvādās iekš <select></select> Manu problēmu padara sarežģitu iemesls ka vajadzīgs reszultāts iekš <select> tagiem attiecīgi kā redzams lai var atšķirt apakšlīmeņus. Taču īsti kaut kā neliekas pareizi, jo īstenībā vēlos ar bezgalīgu iespēju attēlot rezultātus. Šīnī brīdi ir tikai 3 līmeņi Un vai iespējams rezultātu izdot no funkcijas vienā lielā masīvā? Ar domu ka šajā funkcijā nav nekādu HTML formatējumu un attiecīgi es viņu varu pielāgot gan <select> tagiem, gan lapas navigācija iekš meņu. Ja kādam ir kāds savādāks paņēmiens droši padalās idejās. Paldies.
  5. Katrā ziņā liels paldies skatīšos kas un kā... :) tiešām noderīga informāciju.... LIELS paldies Kavacky
  6. Principā tālāk strādājot ar explode vai kas nu man labāk patīk es atdalu tos slashu(/) vai ja kkas cits tad kko citu un tālāk apstrādāju ja? labi bet tagad izveidoju itā te <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([^/]*)$ index.php?page=$1 [L] RewriteRule ^([^/]*)/(.*)$ index.php?page=$1&step=$2 [L] </IfModule> bet te es iegūsti ar $_get visus mainīgos ko man vjaag? ka ir labāk? ar $_get vai tomēr tā kā sākumā?
  7. Nenormāls paldies.... :) nostrādāja bet tagad es ar $_get['step'] nevaru iegut vērtību; viņas vienkārši nav... at page vērtība ir home/2
  8. Tātad joks novecojis un aktuāls man... tātad vecais labais paņēmiens ar cilvēkiem salasāmajiem linkiem mans .htaccess fails <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?page=$1 [L] RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?page=$1&step=$2 [L] </IfModule> <Files .htaccess> order allow,deny deny from all </Files> Tālāk mans index fails <!DOCTYPE html> <html> <head> <title></title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html" charset="UTF-8"> <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="style.css" /> </head> <body> <div id="header">portāls</div> <div id="container"> <div id="left"> </div> <div id="right"> <div id="nav"> <a href="home">Sākums</a> <a href="registration">Reģistrācija</a> <a href="registration">step 2</a> <a href="home/2">step 2</a> </div> <div id="lapa"> <?php print_r(explode('/',$_GET['page'])); ?> <?php @$links = $_GET['page']; if($links == "home"){ include('pages/sakums.php'); }elseif($links == "registration"){ include('pages/register.php'); }else{ include('pages/sakums.php'); } ?> </div> </div> </div> <div id="footer">Apakša</div> </body> </html> Kā jau redzma drošvien bardaks :D Bet lieta tāda: kamēr links ir ar vienu mainīgo <a href="home">Sākums</a> vis strādā ok bet tiko ir <a href="home/2">step 2</a> tad urla sak dublēties home mainigais un beigās reuzltāts sanāk /home/home/home/2 atkarigs no tā cik aktīvi spied linku ti reizes rādās... Kur ir problēma? mēģināju arī citus paņēmienus visur atduros pret to ka sāk dublēties...
  9. nu okej... ar sql nedaduz pāršāvu pār strīpu...(bet tas nebija domāts kā vienīgais, es viņu lietoju kā papildus fīču lai palielinātu drošību) bet īsti neibraucu ko tu vēlies pateikt? nu viņš konvertē html simbolus šitādos šitādos te &... kodos(neiznu kā tos sauc)
  10. lai neveidotos sql injekcijas un lai visādas pēdiņas un daži citi simboli pārveidotu html kodos? Kļūdos?
  11. o ir paldies... bet kāpēc htmlentities($str, ENT_QUOTES | ENT_IGNORE, "UTF-8"); viņš kodē visu nepieciešamo tekstu tā kā nākas? izvādās viss skaisti.. bet vai drošibā nebūs gļuku?
  12. tākā man bija mysqli aizmirsu izdarīt vienu lietu(šito gēlu apgūsti tikai) mysqli_query($sql, "set names utf8"); viss nsotrādāja, bet ar htmlentitites kopā nevar likt savadāk nestrāda tad ir ķeburi ;)
  13. šitā te domā mysql_query("set names utf8"); tas jau ira... bet man insert daļa ir ar mysqli_query.... var pirmstam rakstīt ar mysql_query("set names utf8"); Nekas nemainās... Em noņēmu nost to htmlentitites... db vairs neparādās ar tim & bet ķeburi paliek?
  14. Nenāk... Joprojām db ir šitie te &... pievienoju caur skriptu... kad peievino caur phpmyadmin tad garumzīmes datubāzē ir mājaslpā vis ok... bet caur skriptu iet ar tiem keburiem... vaina skriptā ne? a moš tas tāpēc ka eju ar mysqli_connect ?
×
×
  • Create New...