Jump to content
php.lv forumi

007007

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

007007's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Man liekas tur trapeces ir 'apsviestas otrādi'.. Bet tas laikam nav svarīgi.. Ā. Tirgus tantei arī pieleca..
  2. Kurš varētu piedāvāt kādu risinājumu šim uzdevumam, iepinot tur taisnes virziena koeficientu?
  3. Inklūdojamais fails tur IR. un kā vēl ir. pilnīgi acīs kož, cik ļoti viņš tur ir.. 'Pa taisno' fails inklūdojas bez problēmām.
  4. Es par 5ls tev uzrakstītu
  5. Ir, ir ievainojamība.. Kā jau minēju php kompilators rakstīts C. tāpēc ja problēmas C, tad problēmas arī php. I-netā var atrast funkcijas, kuras php nav drošas pret šo. include vistrakākā. Un protams ka es lietošu white-listus, bet šeit vienkārši čakarēju to, kas lācītim vēderā..
  6. Jā, tā ir Sī valoda.. Cik zinu, php kompilators rakstīts tajā, un null byts apzīmē līnijas beigu, jo tur string datus ievada kā array, kur katrs elements ir viena rakstzīme no string.. Un jā, šīs ir mācības.. Lai saprastu kā no tā izsargāties, jāsaprot, kas nedarbosies.. Bet nesanāk man to savu skriptu uzlauzt tā kā gribētos. Ja nu tas ko dod, tad lietoju php 5.4.4. caur XAMP lokālā servera instalāciju uz Win7 Es būtu baigi pateicīgs ja kāds iedotu jau gatavu tādu, uz kuru tas null byts darbojas tā kā es gribu. Lai var izpētīt..
  7. Atvainojos jums abiem par tāda veida '.php' konkatenāciju. Bet problēma nepazūd, ja to labo, un faili ir vietās. Patiesībā include funkcija parasti dod divus errorus -viens par to, ka fails neeksistē, un otrs tālāk izrietošs, ka failu nevarēja iekļaut. Lūk, kā man te ir: 1. veids. browserī ievadu (bez NullByte): "http://localhost/fil...to_inc=file.txt" Warning: include(file.txt.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\files\index.php on line 6 Warning: include(): Failed opening 'file.txt.php' for inclusion (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\files\index.php on line 6 2.veids. browserī ievadu(ar NullByte): "http://localhost/fil...inc=file.txt%00" Warning: include(): Failed opening 'file.txt' for inclusion (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\files\index.php on line 6 Kā redzams,pirmajā veidā include funkcija saņem "file.txt.php" un pirmais errors saka, ka tāds fails neeksistē (tā arī ir). Otrajā veidā, pateicoties nulbytam, include funckija saņem jau vairs tikai "file.txt" un vairs nav errora par to, ka fails neeksistē (jo tas eksistē), bet saglabājas errors, ka to nevar atvērt. Kāpēc tā notiek?
  8. Nekas, es vienkārši nekad neesmu to lietojis. Vienmēr uzticējos sha512. Nu labi, jāskatās, kas sanāks..
  9. Par NullByte darbību ārzemju resursos atradu tikai diezgan ierobežotu informāciju.. Vai varat padalīties ar info, kad tas darbojas, kad nē utt? Būtībā cik saprotu vissāpīgākā vieta ir iespēja iespaidot include(); funkciju, ja tajā ievieto GET datus, ko gan es nekad tāpat nedarītu, bet piemēra pēc. Piemēram, šis kods: <?php if($_GET['file_to_inc']){ include($_GET['file_to_inc'].'.php'); } else{ echo 'File to include is not specified yet.'; } ?> Ievadot browserī: "http://localhost/first/index.php?file_to_inc=firstfile.txt%00" , tam vajadzētu atvērt manu eksistējošo firstfile.txt , jo NullBytam būt jālikvidē php kodā pievienotais .php paplašinājums. Tomēr tā nenotiek un saņemu lejāk esošo erroru. Tajā .php itkā it dzēsies, bet fails neievietpjas.. Kādēļ tas nestrādā? "Warning: include() [function.include]: Failed opening 'firstfile.txt' for inclusion (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\first\index.php on line 3"
  10. Tātad.. Jūs arī iesakāt Bcrypt?
  11. Tā kā esmu galīgs iesācējs, vēlos precizēt drošas hashoshanas noteikumus. Vai tā tik tiešām ir, kā vēsta šis raksts: http://phpacademy.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=15356 Kā dažādu algoritmu palaišana ķēdē, piem, sha512 un sha256 var padarīt paroli vājāku nekā lietojot tikai vienu algoritmu? Pēc manas saprašanas ķēdes lietošana to nepadarīs īpaši spēcīgāku, bet tā taču to nevar padarīt vājāku, ne tā? Un vēl apgalvots, ka drošai sha512 lietošanai tas jāieliek loop'ā, kas hashos doto paroli vismaz 5000 reižu, lai procesu padarītu sarežģītāku un lēnāku. Izklausās saprātīgi.. Ko sakāt? Un visbeidzot kādas atsauksmes par šajā forumā Dieva vietā nostādīto Bcrypt ? Paldies.
×
×
  • Create New...