Jump to content
php.lv forumi

scvaer

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

scvaer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. scvaer

    bbcode

    Es jau pabrīdināju, ka tekstu kvadrātiekavās izmantot tikai un vienīgi bbkodiem, pretējā gadījumā tas būs neredzams jaunumu sadaļā(sākumlapā). Tā kā viss ir okey, paldies! ;)
  2. scvaer

    bbcode

    Pāldies, tik tiešām palīdzēja! ;)
  3. scvaer

    bbcode

    Tātad, es jau ar šo lietu diezgan ilgi čakarējos, tāpēc prasu arī šeit pēc palīdzības. Tātad, ņemu ārā jaunumus no phpbb foruma un nevēlos redzēt šajā webā bbkodu izmantošanas pēdas, tāpēc vēlos tos ar preg_replace funkciju noignorēt tos visus bbkodus. Vislielākās problēmas man sagādā tieši tas RegExr, jo vēl nav īsti skaidrība, kā tas darbojas. Īsāk sakot, vēlos funkciju, kura noignorēs visu, kas ir starp kvadrātiekavām. Izvades piemērs:
  4. Laikam biju aizmirsis pie WHERE pierakstt tabulu. ;) Paldies krtjo reizi. ;)
  5. Labi, nedaudz palasīju par sql inner join un tad sapratu, ka tik tiešām vajadzētu to izmantot, nevis to nickname funkciju. Taču, man radās pāris jautājumi arī ar šo fīču. SELECT news.author, news.text, users.nickname FROM news INNER JOIN user ON news.author = users.id vai šo var kaut kādā veidā saīsināt, lai nebūtu jāraksta visas tabulas, izmantojot to pašu zvaigznīti *. Un tālāk nesanāca arī šo fīču nekur atrast, kā šo SQ: JOIN INNER var izmantot vēl ar WHERE id='$id', jo piemetot šo klāt, nezin kāpēc man izmet expects parameter 1 to be resource, boolean given in . Atbildot uz to Mr.Key komentāru, gribētos tik teikt, ka esmu jau pagodināts par to, ka šeit dzīvoju un ar mani viss ir kārtībā, kur ta vēl par to, ka vispār par to, ka man kāds vispār palīdz ;)
  6. Paldies veči, atkal jau palīzējāt! :) Pārveidoju funkciju uz šo un viss iet. function nickname($userid){ $id = mysql_real_escape_string($userid); $query = mysql_query("SELECT * FROM `KGH_USERS` WHERE id='$userid'"); $nick = mysql_fetch_assoc($query); return $nick['username'];; } Labi, tagad pastudēšu arī to mysql.join ;)
  7. Tātad, lai katru reizi nerakstītu query, lai iegūtu informāciju, kas tas ir par nickname, izdomāju uztaisīt funkciju: function nickname($userid){ $id = mysql_real_escape_string($userid); $query = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE id='$userid'"); $nick = mysql_fetch_assoc($query); echo $nick['username']; return; } un <?php $id = $news['id']; $comments = mysql_query("SELECT * FROM `news_comments` WHERE `news_id`='$id' ORDER BY `id` DESC"); while($com = mysql_fetch_assoc($comments)) { $nick = nickname($com['author']); echo '<div class="comments"><div class="title">Posted by '.nickname($nick).'</div>'.$com['text'].'</div>'; } } ?> Un tagadiņ tas rezultāts izskatās šādi. Kā es varētu to nick uzmest tur, kur tam vajadzētu būt? Paldies jau iepriekš! :)
  8. scvaer

    .htaccess

    Šis laikam būs pēdējais jautājums uz šo tēmu. Tātad, esmu lapa.lv/pelmenis/galja (pārveidots lapa.lv?kas=pelmenis&no=galja) un tagad vēlos pāriet uz lapa.lv/pelmenis/putra (pārveidojums līdzīgs). Kā man pareizi būtu veidot linku, lai nepārmet uz lapa.lv/pelmenis/pelmenis/putra vai kaut kā tā ;)
  9. scvaer

    .htaccess

    Ja pārveidoju img src tagus, tad sāk rukāt, bet ja laboju style.css failu, tad tur nesanāk. EDIT: Paldies liels, aizgāja (aizmirsu izlabot style.css faila direktoriju). ;) Tagad jautājums, vai katram manis dotajam piemēram ir jāraksta sava rindiņa?
  10. scvaer

    .htaccess

    Tātad, šodien sagribēju savā webā paskaistināt linkus kā arī beidzot reizi par visām reizēm šo štelli apgūt. Vēlos izmainīt" un un nu un tādā garā. Kā jau vienmēr, viss sākas ar lielām neveiksmēm un vairāk neizturēju, tāpēc griezos pie jums! Tātad, lai pirmo rezultātu iegūtu, izmantoju šo te metodi .htaccess failā: RewriteEngine On RewriteRule ^([a-zA-Z0-9]+)$ ?pg=$1 Un viss rukāju Nu ko, pamēģināju uzrakstīt otrajam piemēram līdzīgu rindu: RewriteRule ^([a-zA-Z0-9]+)/([a-zA-Z0-9]+)$ ?pg=$1&id=$2 Taču tagad šī štelle nerukā un visu webu rāda bez attēliem, tikai tekstus. Kāds ir risinājums šim? Izmantoju Xampp 1.7.1, ja tas kaut ko maina.
  11. Tad uzdošu tev pretjautājumu, ja tas būtu iespējams kuram katram cilvēkam un pie tam bezmaksas, vai pasaulē vēl būtu kaut viens neaizņemts domēns? Un kā tad valsts triektu naudu no mums par katru domēnu, ja katrs varētu pats reģistrēt bezmaksas? Es konkrēti nezinu, kā tas viss strādā, bet šaubos, ka tas ir viss tik vienkārši kā uzmest webu un viss iet. Drīzāk tur kaut kādi līgumi jāparaksta utt.
  12. scvaer

    Trollpage

    Kemito, bet tāds jau bija arī uzdevums :D Un tieši tāpēc tas tika nosaukts par trollpage ;) Es tiku tikai līdz 20 līmenim, tālāk nervi neizturēja
  13. scvaer

    Trollpage

    Vajag nolasīt bildes no directory un randomā tās attēlot šajos bannerīšos. Man jau rodas motivācija mācīties javascript.. EDIT: Čalis iztiks ar to, kas ir(vienu bildi). Paldies visiem!
  14. scvaer

    Trollpage

    Liels paldies! Vai te drīkst izmantot php kopā ar šo?
×
×
  • Create New...