Jump to content
php.lv forumi

ClusterP

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ClusterP

  1. Ir plānots, taču pirms ķeramies pie extension vēlamies saprast vai esošais API ir pietiekami saprotams un izmantojams. Tiklīdz tiks nofiksēts tas kā derīgs, tā arī pieķersimies extension izstrādei.
  2. Paldies par ieteikumu, patreiz jau darbojamies pie API izstrādes priekš Java, Ruby gem, Python. Papildus priekš MS pasaules ir pieejams web service.
  3. Sveiki, vēlamies vērst uzmanību PHP komūnai uz datubāzi, kura starpcitu ir izstrādāta tepat Latvijā :) Iespējams, ka vārds Clusterpoint un Clusterpoint Server kādam/kādai ir zināms, bet pieņemu vairumam nav. Tad nu Clusterpoint komanda vēlas paplašināt tās lietotāju skaitu piedāvājot izmantot šo tehnoloģiju dažādos projektos un izmantot to par brīvu, kas nav mazsvarīgi. Īsumā par datubāzi Clusterpoint Server ir document oriented (XML), schemaless NoSQL datubāze, kura specializējas uz pilna teksta meklēšanu. Galvenais uzsvars šai datubāzei ir ātrums, mērogojamība - spēja strādāt ar liela apjoma datiem, saglabājot veiktspēju. Trešā lieta, ar ko Clusterpoint ir unikāls, ir spēja atgriezt meklēšanas rezultātus sakārtotus pēc lietotāja definētas "atbilstības formulas", tādejādi uzlabojot datu atlases kvalitāti. Papildus ir pieejamas vairākas iespējas, kuras ērti izmantot veidojot lietotājiem draudzīgus interfeisus, piemēram, tā sauktos feisetus (facets), google līdzīgu "Did you mean?" funkcionalitāti, iespēju veikt distances meklēšanu, ja dokumentiem piekārtotas koordinātes, utt. Ir pieejama PHP API bibliotēka. Projekti Šobrīd šī datubāze tiek izmantota kā Baltijas valstīs tā arī ārpus tās, pazīstamākie projekti Latvijā, kuri izmanto šo datubāzi ir: www.tvnet.lv (meklēšana), www.e-biblioteka.lv, www.1188.lv, www.zl.lv, www.leta.lv. Vairāk par Clusterpoint lasiet mūsu mājaslappusē http://www.clusterpoint.com Tehniskāks info iekš mūsu wiki http://www.clusterpoint.com/newwiki Jautājumus un neskaidrības cenšamies risināt mūsu forumā http://www.clusterpoint.com/vanilla Kritiku un ieteikumus gaidot Clusterpoint DEV team :)
×
×
  • Create New...