Jump to content
php.lv forumi

Vilis Nosvilis

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Vilis Nosvilis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Sveiciens, jautājums tāds, vai ir iespējams uztaisīt skriptu/sistēmu uz php, kas spēj apstrādāt informāciju saņemot sms. Piemērs, cilvēks ar telefona numuru x nosūta kodu y uz vienu telefona numuru. Izejot no šinī īsziņā esošās info tiek atjaunota informācija lapā (datubāze, vai tekstā). Jautājums - vai šo var izveidot, neizmantojot sms pakalpojumu servisus? Ja var tad kādā virzienā vajag rakt. Viens idejas virziens ir tāds, ka LMT klienti varēja saņemt sms kā epastus un tad varbūt var veidot tā, ka skripts bauda to epastu, nu tas ir minējums tikai.
  2. Super, paldies - tiešām noderēja tavs padoms.
  3. Vai vari mazliet paskaidrot ko tu domā ar rotēt. No sākuma arī iedomājos, ka varētu ģenerēt random nosaukumus, bet tajos logos vajag kārtību, failiem jābūt secīgā kārtībā.
  4. Ir izveidota sistēma, kad katra lietotāja darbība tiek ierakstīta teksta failā, t.i., ienāca, laboja ierakstu, izgāja utt. Vēlamais rezultāts - tajā mirklī, kad fails sasniedz kaut kādu izmēru viņš tiek pārsaukts par logs_old.1 un logošana turpinās jaunā failā. Kā pārbaudīt izmēru un izveidot jaunu failu pie noteikta izmēra sapratu, bet vai ir iespējams jaunajiem failiem dot inkrementālos nosaukumus - tā lai veidojas, logs_old.2, logs_old.3 utt. Vai to var izdarīt ar php, jeb tomēr jāķera pie crontab. Paldies
  5. Labdien, kaut kā neuzgāju šādu tēmu, ja tomēr ir tad atvainojiet. Jautājums ir tāds - vajag izvilkt no datubāzes vairākus ierakstus, piemēram sešus. Tad attēlot pirmos trīs, tad pa vidu ielikt ar datubāzi nesaistītu ierakstu, un tad parādīt atlikušos trīs. Skatos php funkcijas for virzienā, bet neliekas vēl kopā, gatavu kodu nevajag, drīzāk virzienu kurā rakt, paldies jau iepriekš.
  6. Paldies, noderēja - uzvedināji uz pareizā virziena
  7. Labdien, lieta tāda, ka ir mysql tabula kur viens no laukumu ierakstiem norāda kategoriju ( Id, teksts, kategorija), vajag tā lai ģenerējot html tabulu, ieraksti ar dažādām kategorijām tiktu likti katrs savā kolonā. Kods vēl nav, mēģinu izdomāt kā efektīvāk to darīt, jo 5 kverijus taisīt negribas. Varbūt kāds var palīdzēt ar padomu.
×
×
  • Create New...