Jump to content
php.lv forumi

lidotajs

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

lidotajs's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Vaik kāds ir kādrez saskāries ar utf-8 (latviešu) character set labošanu vai koriģēšanu MySQL-am. Tas latviešu utf-8 ir nekorekts. Piemēram, ja izmanto LIKE tad a=ā=Ā=A, tieši tāpatās ir ar E, I un U, bet c<>č<>Č<>C un tieši tāpatās visi atlikušie latviešu mīkstie burti. Mams mērķis ir panākt, lai LIKE strādā kad a=ā=Ā=A un visi pārējie burti tieši tāpatās. Var apskatīties te, kā tas izskatās Esmu gandrīz pārliecināts ka visos MySQL-os ir šāda pati problēma. Mapē MySQL/share/charseets atrodas tā visa mantība, kura būtu jālabo, bet īsti nesaprotu no kurienes tiek paņemts tas utf-8 kodējums. Index.xml failā ir aprakstīts kādus kodējumus MySQL ielasa pie piestartēšanas. Varbūt kāds var padaīties savā pieredzē un noslēpumos, domāju ar šo problēmu ir daudzi saskārušies kuri ir spiesti izmantot utf-8
  2. paldies, cenšos tagad tajā iebraukt
  3. kamēr rakstiju postu, atbilde arī parādijās :-) Today, 12:17 Varbūt es murgoju. bet tomēr, ja pēkšņi var izmantot REGEXP, tad: $q ="SELECT * FROM tabula WHERE LOWER(txt) REGEXP LOWER('ĀBols')"; Šāds variants strādā, bet gan nezinu cik ilgs laiks ir nepieciešams, lai šādu brīnumu apstrādātu. Ātrums ir svarīgs jo tabulā būs ap simts tūkstošiem ierakstu, un txt lauka garums ap 2 tūkstoži zīmju. Ko sakat par šo?
  4. Man visur ir salikts utf8_latvian_ci. Bet tagat rakņājoties pa MySQL uzraku šādu lietiņu kā REGEXP. Vēl pagaidām neesmu iebraucis ar ko atšķirās LIKE no REGEXP, bet liekas ka strādā. Vienīgi man neder jo REGEXP māk atšķirt lielos burtus no mazajiem.
  5. Piedodiet: Izmantoju MySQL 5.0, kodējums utf8. Pagaidām laikam vienīgais variants labot to utf-8 enkoding failu.
  6. Ar php palīdzību uztaisu kveriju, $q ="SELECT * FROM tabula WHERE txt LIKE '%ābols%'". Izpildot šādu kveriju būtu jāparādās visiem ierakstiem, kuros ir frāze ābols. Problēma ir tāda, ka man parādās arī ieraksti, kur frāze ir abols (bez garumzīmes) un otrādi. Kā novērst šādu efektu? Ja ir kādam kādas idejas, lūdzu padalieties.
×
×
  • Create New...