Jump to content
php.lv forumi

Kress

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Kress's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Esmu dzirdējis, ka ir īpaša tehnoloģija, uz kuras tiek izstrādātas web lapas ( tanī skaitā detaļas, attēli, baneri ). Tehnoloģija, kura parāda maximālu attēla kvalitāti pie ļoti zemiem izmēriem. Tas ļauj lapai atvērties daudz ātrāk un salīdzinoši mazāk tiek noslogots serveris uz datu apmaiņas procesu. Viens no risinājumiem, kas man interesē. Otrs man svarīgi jau pašā sākumā rast labāko risinājumu sistēmas tehniskajajai izstrādei. Pats svarīgakais, lai vēlāk vienkarši pielikt attiecīgos moduļus jaudas palielināšanai. Ja tie ir neskaitāmi datori, tad man var rasties nopietna problēma, jo neviens negribēs viņus uzturēt un pieskatīt kā tas pretēji ir ar serveriem. Tas nozīmēs, ka man pašam jādoma par telpām, pieslēgumu un citām lietām + tie ir citi tēriņi jau pašā projekta sākumā. Vai kāds no šeit esošajiem ir strādājis pie soc. portālu izstrādes un meklētājiem ar ietvertu datu bāzi?
  2. Tad tāds jautājums ... cik maksā labs serveris? Ja pērk vienu serveri, tad jāpērk otrs kā minimums datu kopijas saglabāšanai...? Vai saslēdzot parastos galda pc kopā izveidojot jau iepriekš minēto cluster var panākt daudz lielāku efektivitāti uz datu apstrādi kā no viena laba servera vai max. diviem? Es saprotu, ka to skaits nosaka datu apstrādes ātrumu, bet man ir mazāka skaidrība par efektivitāti starp šo metodi kopumā un vienkārši vienu labu serveri. Jau iepriekš paldies visiem, kas iesastījās šajā diskusijā! Man patīk šis forums, jo šeit apgrozās tiešām atsaucīgi cilvēki, kuriem neviens neko nemaksā. Paldies Jums visiem!
  3. Aleksej Paldies par info! Es aplūkoju to saitu, kuru man iedevi un izlasīšu to grāmatu ;)
  4. Zini mūsdienās grūti saprast kam uzticēties un kam nē. Nereti nākas visu ņemt savā kontrolē, lai vēlāk pats varētu arī atbildēt par to. Cits nenesīs atbildību par tavu projektu. Jā teorētiski, bet ne praksē. Nenoliedzami ir kompānijas, kurām serviss ir augstā līmenī, bet kā jau minēju iepriekš...man jāsāk ar ierobežotiem līdzekļiem, jo finasējumu no malas negribu piesaistīt.
  5. Kas man ir svarīgi? Ne tik lielā mērā CPU, bet datu apmaiņas ātrums pie mazākiem izmēriem un resursiem. Projekts, kuru vēlos īstenot, ir liels un tā starta ātrums īsti nav prognazējams. Viņš var aiziet ar lielu ātrumu jau pašā sākumā. Pats biedējošākais visiem lielajiem projektiem ir ātrie attīstības tempi un, ja nav resursu ( kas lielākajā gadījumu tā arī ir ), tad rodas problēmas un lielas. No otras puses neviens projekts nav attīstījies bez grūtībām un prasme tās pārvarēt - tas ir noteicošais faktors izdzīvos projekts un gūs atzinību vai cietīs sakāvi. Es pret šīm lietām izturos ar lielu vērību, tāpēc man jāatrod labakāis tehniskais risinājums ar ierobežotiem līdzekļiem. Man nav visai lielas zināšanas tehniskajās lietās, bet es atri mācos :) Es bez skolas un teorētiskām zināšanām esmu veidojis solīdas web lapas savam biznesam kā Jūs visi, bet nu ir pienācis laiks, kad man jāmācās vēl ātrāk un nav laika burties grāmatās un veltīt mēnešiem laika informācijas analīzei.
  6. Kāpēc man aizrava šī ideja par SPS 3 saslēgšanu kopā? Par cik šīm sistēmām ir spēcīgi procesori un pietiekosi liela atmiņa - nu jau 80 GB, tad saslēdzot pāris šādas kopā, sistēma iegūst spēcīgu dzinēju, kas cenas ziņā ir nesalīdzinoši letāk + tam visam ir lielāka jauda datu apstrādei. Projekta mērķis ir meklētās ar savu datu bāzi un sākotnējo auditoriju līdz 10 000. Ja teiksmi piem. ( arī tikai domāju ) varētu teorētiski saslēgt šādu sistēmu tikai datu bāzei, ja tas ir vajadzīgs un apvienot ar vienu serveri, tad rezultātā datu bāze būtu uz SPS 3 sistēmas, bet pašu portālu darbinātu viens centrālais serveris. Pieņemu, ka es kļūdos ...
  7. Tad sanāk, ka šāda metode nav labākā aizstājot ierasto serveri. Teiksmi, ja tiek veidot meklētājs ar ietvertu datu bāzi kā piem. Google. Vai šajā gadījumā šāds risinājums ir derīgs uz SPS 3 izmantojot cluster?
  8. Spēļu konsolēm kā piemēram SPS 3 datu apstrādes ātrums ir liels. Ja saslēdz piecas šādas konsoles, tad rezultātā sanāk spēcīgs serveris vai tā? Es nezinu vai ir vērts...tapēc jautāju kādam, kurš zina.
  9. Labdien! Man ir divi jautājumi: 1. Ir doma veidot globālu interneta projektu un izmantot visai neierastu datu uzglabāšanas metodi. Kas un cik daudz kuram no Jums ir zināms par Sony PlayStation 3 vai XBOX 360 saslēgšanu kopā, izmantojot clusters metodi? Tipiskā servera vietā vairākas spēļu konsoles uz Linux bāzes. Man ir informācija, ka šādu metodi pielieto, tāpēc jautāju kādam zinošam foruma biedram. 2. Kāds ir vajadzīgais datu plūsmas ienakošais un izejošais ātrums serverim, kurš apkalpo 10 000 lielu auditoriju? Paldies!!
×
×
  • Create New...