Jump to content
php.lv forumi

klavsr

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

klavsr's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Sveiki! Ir jāatrod vienādās vērtības tabulā, šajā gadījumā - cik ierakstos sakrīt e-pasta adreses. To daru šādi: SELECT email, count(email) as times FROM applications group by email having times > 1 Šajā gadījumā tiek saskaitītas tās vienādās e-pasta adreses, kuras sakrīt 1:1, bet gribu pieskaitīt arī tās, kur vienā vai otrā galā ir atstarpe, vai lieks punkts, vai kas cits. Respektīvi, saskaitīt tās vērtības, kas sakristu pēc principa: LIKE '%email%' Kā būtu jāizskatās kverijam?
  2. klavsr

    Tabulas svars

    Es izmēģināju gan alter table ***, gan optimize table ***. Piemēram, optimize, izskatās, ka neizdevās. Skat. screenshot: http://snag.gy/WpVrU.jpg Svars 11k rindiņām vēl joprojām 1.5 Gb. http://snag.gy/dtrOt.jpg Ko vēl varētu darīt?
  3. Sveiki! MySQL datubāzē vienas tabulas (6 000 ieraksti) svars ir 11.5 MB. Jaunizveidotas tabulas (11 000 ieraksti, visi lauki tādi paši) svaru uzrāda 1.5 GB. Abām tips InnoDB. Kas te varētu būt par vainu? No kā tik milzīgs izmērs, ja ieraksti ir tikai nepilnas 2x vairāk?
  4. Vispirms rāda vienu "rindu", un pievienojot ar "+" tā tiek nodublēta tik reižu, cik vajadzīgs. Problēma ir tajā, ka dublētajām rindām šī funkcija neizpildās. Un nē, katram <select> ir tikai viena klase
  5. Kemito, tieši tas pats. Izpildās pirmajā rindā. Kopijām ne.
  6. Tas pats.. Izpildās tikai pirmajai rindai.
  7. Sveiki, Izmantoju šo autocomplete pluginu: http://jqueryui.com/resources/demos/autocomplete/combobox.html Ir forma, kurā ar "+" iespējams pievienot papildus rindas, ja nepieciešama vairāk kā viena. Katrā rindā ir viens <select name="nosaukums[]" id="kautkads">...</select> un daži citi <input> <select> tiek pārvērts par autocomplete kastīti izmantojot šādu funkciju: <script type="text/javascript"> $(function() { $("#kautkads").combobox(); }); </script> Kopējot rindu, tiek dublēts DIV saturs. Problēma tāda, ka combobox() izpildās tikai pirmajai rindai. Kā panākt, ka tā atsevišķi tiek izpildīta katram <select>? Šajā gadījumā kvadrātiekavas pie ID nosaukuma nedarbojas. Tās noder tikai input lauku nosaukumiem.
  8. Iztiku ar LIKE + Leveshtein un darbojās labi. blackhalt, similar_text īsti neder, jo funkciju jālieto MySQL kverijā, domāju ka tas ir racionālāk nekā pēc kverija salīdzināt ar PHP funkciju? Paldies!
  9. Sveiki! Vajadzīgs, lai meklētājā ievadot tikai vārda daļu, atrastu ierakstus ar pilno vārdu. Piemēram, meklējot "and" atrastu "Andris". Es izmantoju Levenshtein ratio funkciju lai salīdzinātu vārdus, un, piemēram, meklējot "andri" atrod "Andris", bet meklējot "andr" ne. Koeficients >= 50 no 100. Ja samazina koeficientu, atrod arī daudz attālāk līdzīgus vārdus. Varbūt Levenshtein funkciju iespējams pielabot, lai precīzāk salīdzinātu pēc vārda daļas? Kādi ieteikumi no pieredzes? http://www.jisaacks.com/find-similar-products-in-mysql-using-levenshtein-distance
  10. Paldies!! mb_substr($teksts, 0, 1, 'UTF-8'); darbojas :)
  11. Sveiki! Failā ierakstīts teskts, piemēram "Ābols" Atverot failu, piemēram, $fails = file('fails.txt'); $teksts = $fails[0]; un izvadot pirmo simbolu, izmantojot echo $teksts[0]; vai echo substr($teksts[0], 0, 1); netiek parādīts "Ā" burts, bet ķeburs. Ja vārds nesākas ar garo Ā vai kādu mīkstinājuma vai garo burtu, tad parādās pareizi. Un ja pieprasa pirmos divus simbolus: echo substr($teksts, 0, 2); tad tiek pareizi parādīts garumzīmes burts, taču tikai viens burts. Ja teksts nesākas ar garo burtu, tad šajā gadījumā parādās pirmie divi. Kā dabūt TIKAI pirmo burtu jebkurā gadījumā - vienalga vai garais vai īsais? Paldies
  12. Paldies, sadalīt ievadu un galveno daļu laikam būs visprātīgāk :)
  13. Vai kādam ir gatavs labs skripts, ar ko aizvērt visus atvērtos HTML tagus stringā? No bloga tiek rādītas ierakstu pirmās daļas, un ierakstos bieži vien ir boldi, bulleti, krāsaini teikumi u.c. Tā kā neatvērtai ziņai tiek rādīti piem. 500 pirmie simboli, bieži gadās ka līdz vietai kur ziņa tiek nogriezta, ir atvērti dažādi tagi - <b>, <font style=".., <p style=".. utt. Vajadzīga efektīva metode to aizvēršanai.
×
×
  • Create New...