Jump to content
php.lv forumi

berta

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

berta's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Situācija šāda: būs lapa 4 valodās, un kā jau parasti būs kautkādi teksti, kas katrā valodā atšķirsies. piemēram "Lauki, kas atzīmēti ar šādu simbolu, ir jāaizpilda obligāti", "nosūtīt pieteikumu", kautkāds footera teksts, sadaļu nosaukumi un tadā garā. šos tekstus tad adminam būs jāvar labot pēc sirds patikas katrai valodai. questions radās par to, kā man šos datus glabāt un pēc tam attēlot. likt visu ieksh datubāzes un no vajadzīgās valodas visu salikt sesijas mainīgajos? glabāt mainīgos failā? varbūt katrā lapas sadaļā taisīt pa jaunu mysql pieprasījumu priekš vajadzīgajiem mainīgajiem. kā labāk no ātrdarbības. kopā būs ~40 mainīgie/texti prieksh katras no 4 valodām. lietotāji nebūs daudz visticamāk, takā jebkurā gadījumā bremze nekāda nesāksies, bet tomēr gribēju uzzināt kā būtu ērtāk, labāk, pareizāk.. paldies.
  2. berta

    preg_replace

    Paldies par linku. Piemers gan ari nebija pilnigs, jo pie atsevishkiem simboliem noraava beigas. Pietika ar ideju, ka funkcijaa jaaieliek divi pregmachi, viens paarbauda saakumu uz http:// , otrs uz www. Job's done.
  3. berta

    preg_replace

    Ka pareizi parverst linkus no teksta uz hyperlinku? jaalinkojas buutu shados gadijumos: http://lapa.lv http://www.lapa.lv http://kkas.lapa.lv www.lapa.lv Pagaidam ir shadi divi varianti function text_url($t){ $t = preg_replace("/(http:\/\/|www\.)([^\s]*)(\.[a-z]{2,6})([^\s]*)/i", '<a href="http://$2$3$4">$2$3$4</a>', $t); return $t; } function text_url2($t){ $t = preg_replace("/(http:\/\/www\.|http:\/\/|www\.)([^\s]*)(\.[a-z]{2,6})([^\s]*)/i", '<a href="http://www.$2$3$4" >$2$3$4</a>', $t); return $t; } Pirmaja gadijuma www.lapa.lv paariet uz http://lapa.lv , las daudzos gadijumos nestradatu. Otrajaa gadijumaa http://blog.lapa.lv pariet uz http://www.blog.lapa.lv , kas pilnigi noteikti nestradaas. Vai vispar ir kads universals risinajums visiem gadijumiem? Jau ieprieksh, paldies
  4. berta

    VĪRUS!

    Tieshi shis jau ari ir tas viiruss.
  5. berta

    lightbox

    Paldies par info. Tiesham pareizak buutu uzreiz resaizot pie uploada. un taa buus arii jaadara Tikai daudzas bildes jau ir samestas milziigas un gribejas ka ertak. naksies parskriet pari arii taam. Atradu info par lightboxu versijaam, ja kadam interese http://www.fortysomething.ca/mt/etc/archives/006978.php
  6. berta

    lightbox

    Lidz shim nezinaju kas tas LightBox pa zveru. Daudzi noteikti zin. Pameginaju maziet bet taa nevaru iisti atrast vai var noraadiit max izmeerus tai bildei kas paradisies. Citadi milzigas bildes gadijumaa vinja izpleshas aarpus lapas izmeriem un jeega no taa visa maza.
  7. ja ifreima lapa ir uz mana servera, tad viss sanāca, straadaa. Bet ja ne, tad javascipt nenostraada. access is denied vai Security error: attemted to read protected variable , ko nu kurā browserii error console raada. un shaa vai taa veras valaa jauni logi. function rewrite() { var logs = document.getElementById("window").contentWindow.document; var a = logs.getElementsByTagName('a'); for (var i=0; i<a.length; i++){ a[i].target = '_self'; } }
  8. Es tik tiesham nezinu vai maz tas ir iespejams.. Bet situacija taada, nepiecieshams ieksh frame raadiit citu lapu.. taa var buut jebkura http://bllaa.xx Vai ir iespēja shai nezinaamajai lapai taa parmainiit a tagus, lai nogrieztu iespeeju ka var atveerties jauns browsera logs.. Vai var ar kaadu scriptu izdzest tos visus target="_blank".. ?
  9. Hello! Ir plaans veidot taadu kaa dokumentu (visdriizaak .doc failu) arhiivu, glabaatuvi.. Nepiecieshams buus search tuulis, kas varees atlasiit iistos dokumentus, tip mekleet tajos info. Cik nopratu, tad ar php nav iespejas doc failus parseet, atrast tajos kautko, taapeec vieniigaa iespeeja ir pie failu uplouda tos uzreiz konverteet uz kaadu citu formaatu (xml vai ko citu) un tad tos saglabaat db.. Vai ir kaadas cita, labaaka ideja kaa to vareetu realizeet? ja nav, tad uz kaada formaata labak, eertak konvertet un ar ko?
×
×
  • Create New...