Jump to content
php.lv forumi

ALS

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

ALS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Paarstarteeju gan! Bet kaa tev iisti sanaak dabuut web lapaas latvieshu simbolus unicodaa (utf8) bez SET NAMES komandas?
  2. Es bij domaajis kad pie konekcijas izveides var izveeleeties arii charsetu, nevis ka uztaisi konekciju un peec tam ej iekshaa kodaa un raksti to rindu ar roku. Shito sadalju pa nedeelju jau biju izlasiiji kaads 5x. bet eniivei man nesanaaca ka shis straadaatu: "With the mysql client, it is not necessary to execute SET NAMES every time you start up if you want to use a character set different from the default. You can add the --default-character-set option setting to your mysql statement line, or in your option file. For example, the following option file setting changes the three character set variables set to utf8 each time you invoke mysql: [mysql] default-character-set=utf8" liec vai neliec to rindu my.ini failaa tik un taa neraadijaas bez set names korekti utf8 kodeejumi webaa.
  3. nu liekas kaut cik tiku galaa ar utf8 probleemu un dreamweaveri vienkaarshi to SET NAMES "utf8" nedriiksteeja rakstiit tajaa sadaljaa kur ir dreamweavera pashu izveidotie mainiigie. uztaisa jaunu <?PHP.... ?> bloku un viis notiek. Bet tik un taa nesaprotu ja jau tas set names i vajadziigs pie katras klienta konekcijas lai korekti paraadiit unicode ko ta taads komerc softs (dreamweaver) nevareeja jau to iestraadaat automaatiski pie interaktiivaas datubaazhu konekcijas izveides un saglabaashanas?! un kamdeelj pashaa MySQL serverii ir tie daudzie SET_CHARSET_SERVER x, SET_CHARSET_CLIENT x, CONNESTION u.c. ja katraa web konekcijaa jaaraksta tik un taa tas SET NAMES?! ar ne webiskiem mysql menegeriem ar viss noskaidrojaas... pie clientu konekcijas vnk jaanoraadaWindows1257 cp (buutiibaa kaadu lieto OS siteema) un viss notiek kaut arii server tabulaas viss glabaajas UTF8. Automaatiski paarkonverteejas pie suutiishans.
  4. Kas skaitaas pats klients, kad ar web lapu ieguust datus no datu baazes? Respektiivi interesee kaa iestaadiit utf8 charsetu WEB klienta konekcijai?! Jo vieniigais ko netaa var atrast un kas straadaa ir SET NAMES "utf8" kveriju palaishana uzreiz peec piesleegshanaas datubaazei. Bet ar sho ir viena probleema, ja sho rindu ieraksta php kodaa tad vairs nevar lapas taisiit ar Dreamweaveri jo pazuud visi Weaverii izveidotei rekordseti (Bindings). Kaukaa negribaas pilniibaa rakstiit kodu tikai ar rokaam. Varbuut kaads zin kaa sho apiet? Protams pastaav arii taads variants kaa MySQL servera ini faila laboshana, kas atrisina visu utf8 probleemu, bet ne vienmeer ir dota taa iespeeja graapstiities gar serverakonfiguraaciju. Proti sadaljaa [mysqld] iemest parametru [skip-character-set-client-handshake], kas ignoree jebkaadu klienta noraadiito charsetu.
  5. Un tomeer peec vairaaku dienu googleeshanas un shii foruma skatiishanas taa arii netiku gudrs. Vai pastaav KAUKAADA iespeeja neWEBiska kaa var skatiit, labot Ucicode (UTF-8) textu datubaazee? Izmēginajos šadus SQL menegerus: MySQL Query Browser, EMS SQL Manager 2005 Lite for MySQL, SQLyog. Ne ar vienu no tiem man neizdevaas.
  6. Ar ko ieteiksiet paarskataami labot, ievadiit, dzeest datus MySQL datubaazee?
  7. Ar ko veel ieteiksiet paarskataami labot, ievadiit, dzeest datus MySQL datubaazee?
  8. Visur kur iespeejams noraadiiju charset utf-8, gan datubaazee, gan WEB lapas headeros. Web servers ir Apache uz Win. Wadot datus tavulaas caur WEB formaam un atgriezhot tos pashus datus WEbaa ar latvieshu burtiem viss ir ok. Bet man vajadziigs attieciigu dalju datus ievadiit pa tieshu datubaazee neizmantojot WEB formas. Shim noluukam izmantoju pashu MySQL tooli MySQL Query Browser. Bet atverot tajaa jau esoshos datus latviezhu ziimju vietaa raadaas kjeburi "ĒŪ" !? Ierakstu korektas LV zīmes, it kaa viss OK, bet tagad atgriezhot shos datus WEB formaas tur vairs nav redzami LV simboli, tikai - ? . Kur vareet buut probleema? MySQL Query Browser cik lasiiju pats savaam formaam jau defaultaa izmanto utf-8.
×
×
  • Create New...