Jump to content
php.lv forumi

ups

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

ups's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Man ir divi masīvi: array1 ar laukiem: index a1 a2 arrey2 ar laukiem: index b1 b2 abiem masīviem ir vienādi atslēgas lauki array1: 1 333 alfa 2 111 gamma 3 222 beta array2: 1 adr2 bbb 2 adr3 aaa 3 adr1 ggg Man vajag sakārtot masīvu array1 piemēram pēc lauka a2 un pēc tam sakārtot arrey2 atbilstoši jaunajai array1 indeksu secībai. Rezultātā jādabū: 1 adr2 bbb 3 adr1 ggg 2 adr3 aaa Kā to var dabūt gatavu izmantojot array_multisort ?
  2. Neatradu iebūvētu funkciju masīva kārtošanai pēc manis izvēlēta lauka (ne atslēgas lauka - laukā var būt daudz vienādu ierakstu). Negribas dzīt masīvu mysql tabulā un tad ar query sortēt. Savu funkciju rakstīt slinkums :) Tāpēc nolēmu vispirms pajautāt spečukiem vai tiešām jāraksta sava funkcija? array_multisort ($array1); sakārto pēc atslēglauka bet array_multisort ($array1['lauks2']); izdod kļūdu: ...Argument #1 is expected to be an array or a sort flag...
  3. Paldies! Nebūs jāmežģa smadzenes ar regexp :)
  4. Jāsalīdzina divi teksta mainīgie un jānosaka vai nav daļēja sakritība. Piemēram jānosaka vai mainīgā vērtība 64atsk ir daļa no 5264atskaite. Kā to varētu dabūt gatavu? Ja kāds var palīdzēt nedaudz konkrētāk par 'lasi manuāļus un meklē googlē' būšu ļoti pateicīgs!
  5. Paldies par atsaucību. Uztaisīju php pusē. Pat darbojas.
  6. Un kāds ir ātrākais un nesāpīgākais veids kā nogriezt garumzīmes? :)
  7. ORDER BY nepareizi sakārto vārdus kas sākas ar š un ģ (samet tur, kur tiem nebūtu jābūt pēc alfabēta). Mysql db kodējums ir latin1_general_ci. Browserii rādas normāli ar kodējumu win1257. Pārkodēt bāzi uz unikodiem nevaru, jo tad būs problēmas vecajā klienta programmā, kuru pilnībā aizstāt ar manu php nevar. Varbūt kādam ir kāda ideja kā šo problēmu atrisināt?
×
×
  • Create New...