Jump to content
php.lv forumi

Gigi

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gigi

  1. Tieši tas ko vēlējos. Liels paldies, Delfins.
  2. Sveiki, ar pirmo daudz maz sanāk. Šeit pat forumā atradu. .htaccess: RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^(.*)$ index.php?url=$1 index.php: if(isset($_GET['url'])){ $data = explode("/",$_GET['url']); } foreach ($data as &$value) { echo $value.'</br>'; } bet vai iespējams šos abus apvienot šādi: http://www.webserveris.lv/viesu_gramata/48475/?more=1 Tiktu iegūts, ka $data satur: -viesu_gramata -48475 Vēlētos iegūt 'more' parametru! $_GET['more'] mainigo nedabuj, bet lietojot ? vietā & iegūst. Zinu, ka visu sarežģiju. Varētu jau lietot to pašu & vai vispar tikai /1 Bet vai šādi varētu apvienot? Vēl piemērs: http://www.apollo.lv/portal/news/73/articl...823?comm_page=1 Domāju šeit arī tiek izmantots mod_rewrite, bet kā iegūst to comm_page parametru. Varbūt, kā savādāk vajag skaldīt to url.
  3. Gigi

    Par VHCS

    Domāts tad ir. Šajā lapā apakšā aprakstīts, kas jādara, lai darbotos uz Win. Protams uz Win nebūs tik daudz iespējas, ka uz Linux vai UNIX. Webmin atbalstītās sistēmas. Pats lietoju uz FreeBSD, daudz iespējas konfigurēt serveri un pievienot moduļus.
  4. Gigi

    Par VHCS

    Alternatīva, Plesk, VHCS un vēl citiem ir Webmin. Atbalsta daudzas platformas, tai skaitā arī windows un ir bezmaksas.
  5. Īsti neizprotu, kā bez. Kā tad tas pieprasījums tiek parādīts lapā. varbūt esi taisījis un ir kāds koda gabaliņš!
  6. Sveiki, situācija sekojoša: ir index.php fails: (atrasta kļūda labots) <html> <head> <script src="ajax.js"></script> </head><body onLoad="tcount()"><p><div id="txtHint"><b>Šeit bus informacija.</b></div></p> <div id="t"></div> </body> </html> ajax.js: var xmlHttp function showCustomer(str, a) { var url=a+"?sid=" + Math.random() xmlHttp=GetXmlHttpObject(stateChanged) xmlHttp.open("GET", url , true) xmlHttp.send(null) } function stateChanged() { if(xmlHttp.readyState == 1) done(1); if (xmlHttp.readyState==4 || xmlHttp.readyState=="complete") { document.getElementById("txtHint").innerHTML=xmlHttp.responseText } } function GetXmlHttpObject(handler) { var objXmlHttp; try { objXmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); objXmlHttp.onreadystatechange=handler } catch(e) { try { objXmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); objXmlHttp.onreadystatechange=handler } catch(f) { objXmlHttp=null; } } if(! objXmlHttp&&typeof XMLHttpRequest!="undefined") { objXmlHttp=new XMLHttpRequest(); objXmlHttp.onload=handler objXmlHttp.onerror=handler } return objXmlHttp; } var c=0; var t; function tcount() { document.getElementById('t').innerHTML=c c=c+1; if(c>4) {c=1; showCustomer('', 'get.php');}; t=setTimeout("tcount()",1000); } get.php: <img src="text.php?<? echo rand(); ?>" /> un text.php fails kurā tiek ar php ģenerēta bilde: <?php // create a 100*30 image $im = imagecreate(100, 30); // white background and blue text $bg = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255); $textcolor = imagecolorallocate($im, 0, 0, 255); // write the string at the top left imagestring($im, 5, 0, 0, rand(), $textcolor); // output the image header("Content-type: image/png"); imagepng($im); //imagepng($im, "Bilde.png"); ?> Ko vēlos panākt ir, kad ajax pieprasa text.php faila bildi, tas parlūkā nomainās pret jauno text.php uzģenerēto bildi. Viss notiek, tikai nepatīk tas ka parlūk refrešojas, tā itkā būtu nospiests F5 taustiņš. Ši ir maza bilde un tas varētu likties nieks, bet uz lielākām bildēm tas ir jūtams. Vai ir iespējams to novērst. Vai arī šis variants ir šķībs un tas jātaisa pavisam savādāk. Izstāstīt idejas līmenī, kā to novērts. Ar parastu tekstu viss notiek. P.S. Butībā ko vēlos panākt ir ka bildes lapā dinamiski mainās, bez parlūka refrešošanās. Varbūt to labāk taisīt ar ActiveX, JAVA, etc. Bet tajos īpaši neorientējos. Kāds kas varbūt no tā kaut ko ir darījis varētu pastāstīt kā to panākt.
  7. paldies elfz! Šadā variantā, man pat beigu tāgu nevajag zināt: preg_match_all('/Tel: (.+)/', $html, $matches); foreach($matches[1] as $match) echo "$match"; un ja nu tomēr kāds html tāgs palicis: strip_tags($match).
  8. litt variants man nederēs, tas tikai atitīris no tagiem. preg derēs, cik saprotu vajag 'sākuma tāgu' un 'beigu tāgu', varbut delfins varētu lūdzu pateikt, kā izkatītos vienkārša regulāra izteiksme, ja Tel: - sakuma tāgs, bet beigu tāgs pirmajā variantā - </p>, otrajā - tukšuma simbols, lai ka stringu atgriež telefona numuru?
  9. Sveiki, vai kāds nezin vienkāšu un ātrū iespēju, ka no html teksta dabūt arā vajadzīgos datus! piemērs: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <title>blank</title> </head> ...html kods <p>Tel: 28848389</p> <p>Adrese: Riga</p> Nr: 10-00002 ... vel html kods Nr: 90-00003 <p>Adrese: Liepaja</p> Tel: 23565995 ... vel html kods </html> Rezultāts: (tīri vajadzīgie dati, bez html) Tel: 28848389 Adrese: Riga Nr: 10-00002 Tel: 23565995 Adrese: Liepaja Nr: 90-00003 tas tā, lai saprotamāk, bet labāk būtu bez (Tel:, Adrese:, Nr:) priekšā!
×
×
  • Create New...