Jump to content
php.lv forumi

SanchoZs

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

SanchoZs's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Tā drīzāk būtu pielīdzināma "reāllaika massivemuptiplayer spēlei". Kāpēc tāds jautājums? Iekš datuves pirms pāris dienām lasīju diskusiju, kura risinājās starp datuviešiem un Libertu. Tur arī risinājās saruna par to, ka tik apjomīgam projektam ar pliku php un mysql var gadīties daudz par īsu. Kādas ir reālās iespējas un vajadzības gan sistēmas ziņā, gan programmēšanas valodu izvēlē, lai ar apjomīga projekta izstrādi neuzdurtos uz zemūdens akmeņiem?
  2. Tā, man atkal ir jautājumi. Lielā web bāzētā projektā - ko labāk izmantot - to pašu php+mysql vai domāt par kādu citu risinājumu. Projekts iesākumā nav paredzēts apjomīgs, bet paredzēts, ka to vienlaicīgi lietos aptuveni 1000 lietotāju. Kādi ir ieteikumi šāda apjuma projektu iztrādē?
  3. 1) Par bildēm skaidrs. Tas mani liks mierā uz visiem laikiem. 2) Codez, Tavu variantu īsti līdz galam neizpratu, bet, ja bieži tiks pieprasīta tā informācija, tad cik noprotu jēgas nav manai idejai. Paldies Jums par viedokļiem.
  4. SVeiki. Negribēju piedrazot lieki. Sen aiz muguras laiki, kad visu jautāju šeit, bet ir reizes, kad vajadzīgs zinošāka cilvēka padoms. Tātad procesā ir protāla veidošana. Ideiski viss vairāk vai mazāk skaidrs, bet atdūros pret pāris niansēm, ko vēlētos izprast jau sākumā. 1) Un mazāk svarīgais jautājums - Netā ir daudz viedokļu par attēlu izvietošanu mysql tabulā. Ir ideja, ka tur varētu izvietot thumbnailus, kas būtu maksimums 100x100 pikseļus lieli. Vai ir vērts? Pie apstākļiem pieminot, ka būs daudz pieprasījumi šāda veida. 2) Svarīgais. Pašlaik nevaru izlemt vienu soli db struktūrā. Lapā ir vairāki lauki, kas sastāvēs no vairākiem čekboksiem, kas apzīmēs dažādas noteikta lauka parādīšanas iespējas. Teiksim: Nosaukums - rādīt visur | rādīt a vietā | rādīt apakšā | rādīt augšā. kā labāk risināt šo stuāciju - Veidojot DB struktūrā laukus t/f katrai no iespējām vai arī vienu lauku, kurš satur skaitlisku vērtību no 1-N un ar php tiek atsijāt pēc skaitļa, kuri no laukiem ir izvēlēti. Lauku skaits būs konstants un nemainīsies biežāk par reizi nezināmā laika periodā, kurš noteikti būs vismaz gads. Mazliet papildināti. Tātad: V - 1) Augļa nosaukums | skābs? | salds? | kauliņš ir? | serde ir? ābols | t | f | f | t Pret V - 2) Augļa nosaukums | raksturs | ābols | 3 | un 3 stands for "t | f | f | t", bet tas netiek ņemts no db, bet gan atfiltrēt php skriptā. Cerams doma ir aptuveni skaidra. Paldies jau iepriekš tiem, kuri vismaz centīsies saprast, ko es vēlos uzzināt.
  5. Velns, v3rb0, neizsakāms paldies Tev! Ļoti vienkārši un nav daudz jāiedziļinās. Paldies, vēlreiz!
  6. Sveiki! Lieta tāda. Es ar file_get_contents savācu info no kādas lapas. Principā tie ir dati, kas sakārtoti tabulās. Sekojošs jautājums - Kā būtu vislvieglāk atlasīt datu nosaukumus un vērtības, ja dati ir sakārtoti sekojoši: <tr> <td class="NAME">Savienojums</td> <td class="VALUE">USB</td> </tr> <tr> <td class="NAME">Lielums</td> <td class="VALUE">5TB</td> </tr> utt. Varbūt kāds var pateikt, kā to info savākt ar preg_match masīvā, teiksim masivs['name'], masivs['value'], utt, bet jāņem vērā, ka td tagam var būt arī norādīti citi atribūti. Vai ir arī kādi citi varianti šajā gadījumā. Pašam prātā nāk čakarēties ar stringu graizīšanu, bet laikam tas būtu pārāk muļķīgi.
  7. Paldies. Ar timeout izdevās panākt to, ko vēlējos.
  8. Nu ok, to saprotu. Bet jautājums aktuāls - vai tad skripts izpildīsies līdz galam, ja kādu lapu nevarēs atvērt?
  9. Nu es ar cronosu neesmu darbojies. Vnk es taisu scriptu, kas būs uz cronos. Bet pēc idejas - ja lapas kontentu nevar savākt, tad cikls apstājas. Uz cronos vai tad tas būtu savādāk?
  10. Viņš pēc idejas arī ir domāts cronosā laist, bet problēma jau paliek tāpat. Vai tad ne tā?
  11. Par to 1. variantu jautājums. Vai saglabāšana uz servera un nolasīšana pēc tam būs ātrāka par vnk file_get_contents() un satura noglabāšanu db? Jo lapu ir ļoti daudz un tur ir tas āķis. 2. Tas, manuprāt, nav tas, ko es vēlējos. Es gribētu teiksim paporcijāmdalīt tādā veidā, ka pirmās, piem, 10s tiek paņemtas 5 lapas un nākamajās 10 s nākamās 5 lapas. T.i. execution time ir 10s, kuru laikā jāpaņem 5 lapu porcija un jānočeko. Ja 10s laikā tas nenotiek, tad scripts ņem nākamās 5 lapas un čeko tālāk. Jeb īsumā - kā būt pārliecinātam, ka tiek pieļauts minimāls zudums lapu pārbaudē, nevis no 100 lapām paspēj pārbaudīt pirmās 50 un uzmet fatālo erroru, bet ņem pa 5x20 porcijām un sliktākajā gadījumā 10 porcijās nepārbauda pēdējo lapu un zudums ir 10 nepārbaudītas lapas. Ceru mans domu gājiens skaidrs.
  12. Sveiki! Vēlējos lūgt palīdzību. Man ir mysql kvērijs pēc kura notiek lapu satura savākšana ar file_get_contents. Problēma slēpjas faktā, ka nets ir lēns un visas lapas netiek nolasītas. (Izmet - Fatal error: Maximum execution time of 200 seconds exceeded) Laiku varētu dot vēl lielāku, bet tas nav risinājums. Ja lapu būs ļoti daudz, tad tas tāpat neies. Galvā stāv risinājumu varianti, bet nespēju tos ielikt kodā. v1 - Sadalīt lapu lasīšanu pa porcijām. (Ciks ciklā) v2 - Čekot, ja 5s laikā nenotiek konekcija ar serveri, tad izlaist lapu. Te ir daļa koda. $q = mysql_query(kveerijs) or die(mysql_error()); while ($row = mysql_fetch_array($q, MYSQL_ASSOC)) { if (file_get_contents($row["www"])!=false) { te notiek shis un tas } } Vai kāds varētu man pamest kādu ideju? Būtu ļoti pateicīgs. Paldiesjau iepriekš.
  13. varbūt kļūda te if ($action == "upload") { include "open_db.inc"; Aiverošās figūriekavas nav... Līdz ar to cik man zināms viņš uz to var nogļukot un neincludot to open_db.inc
  14. Tik jau nu gudra atbilde un tik jau nu akliem cilvēkiem, ka nelabi metās. Btw, nemaz tāds n00bs neesmu, ir savs serveris tikai tādai vajadzībai, kā lapas taisīšanai, truba neļauj turēt. A lapa stāv citur un par to, kas tur ir un nav, nav manā kompetencē. Vispār jau gaidīju gudrāku atbildi... P.S. Vēlreiz pateicos Koko :)
×
×
  • Create New...