Jump to content
php.lv forumi

NiiSii

Reģistrētie lietotāji
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by NiiSii

  1. "nav" lasīt kā "maz". Un tas vairāk velk uz Rails, ne PHP. Bet ieteikums taisīt un taisīt vairāk, protams, tiek ņemts vērā.
  2. Tas ir darīts ZPD ietvaros un piepalīdzot kā brīvprātīgajam. Saprotu, ka maz, bet ir. Par skolu nebija ne vārda. Es teiktu "iespēju tikt tuvāk īstai strādāšanai par atalgojumu". Vai tas būtu tikai ieraksts CV, vai arī reāla nauda. Manuprāt, man ir pietiekamas prāta spējas un vēlēšanās, bet nav nācies saskarties ar visu pa īstam. Neapkauno sevi un profesiju kopumā. Visu cieņu.
  3. Ir vēlme ap nākošā gada sākumu mēģināt atrast kādu pirmo īsto praksi, darbu programmēšanā. Vēlējos lūgt padomu ko labāk iekļaut CV un kā sevi pasniegt, kur meklēt un vai tas vispār pie manas situācijas ir iespējams. Nekad agrāk tas nav darīts. Situācija: Neesmu iepriekš strādājis, mācos 11. klasē, matemātikas un informātikas novirzienā. Programmēšanu esmu mācījies pašmācības ceļā. Avoti: lynda.com, nettutsplus.com, phpacademy.com. Paši pamati: 2011.g. jūnijs - sāku apgūt HTML un CSS 2011.g. augusts - sāku apgūt PHP, MySQL, drošības pamatus 2012.g. decembris - sāku apgūt JS, jQuery Kaut kas nopietnāks: 2012.g. decembris - komandā sāku rakstīt ZPD par MVC, Codeigniter un Ruby on Rails 2012.g. decembris - pievienojos skolas robotikas klubam kā programmētājs (vienkāršots C) 2013.g. decembris - nopietnāk apgūstu datu bāzu organizācijas un kopējās drošības pamatus. Ruby. ... - 2013.g. maijs - apgūstu MVC, Codeigniter, Ruby on Rails 2013.g. maijs - internetā atrodu dažus cilvēkus, kam nepieciešami vienkārši PHP kodi, nopelnu nelielas naudas summas. Iesaistījos esošas lapas programmēšanā kā brīvprātīgs programmētājs bez samaksas, bet projekts drīz izjuka. Lapa ir joprojām pieejama, bet netiek attīstīta. Šobrīd: 2013.g. jūnijs - pārnesu savu darba vidi uz Linux 2013.g. jūnijs - turpinu mācīties +- visu iepriekš apgūto 2013.g. septembris - turpināšu rakstīt ZPD par MVC un freimworkiem. Apgūšu Git, dziļāk RoR. P.S Apgūšana nozīmē - ja ir laiks (brīvdienas, brīvlaiki), dienā programmēšana - līdz 5h. Lieli tukšuma periodi bijuši skolas laikā. Saprotu, ka obligāti jāuzrāda arī kāds kods. Rīcībā ir tie pavisam vienkāršie PHP un JS kodi, kurus iekļaut iespējams nav lielas jēgas. Tomēr ir ZPD ietvaros izstrādātās aplikācijas (diezgan sarežģītas, manuprāt, veiksmīgas. Viena bāzēta Ruby on Rails, otra PHP) un robotikas C kodi. No programmēšanas atrauti, bet, iespējams, kādu plusu dod: Skolā vidējā atzīme ir virs 9 Matemātikā, fizikā, programmēšanā - 10 Vidusskolas informātikas eksamenā - 10, pamatskolas matemātikas, angļu valodas - 10 Rajona līmeņa olimpiādēs matemātikā, fizikā, bioloģijā nekad neesmu bijis ārpus pirmā trijnieka. Attiecīgi braukts uz valsts līmeni, bet bez panākumiem. Šogad pirmo reizi mēģināšu programmēšanu (Pascal). Dalība robotikas sacensībās. Vēlme programmēt ir milzīga, bet īsti ko parādīt nav. Traucē arī lielais laika patēriņš skolai. Turpināt mācīties vienītī ar sevi vairs negribas. Ieteikumi?
×
×
  • Create New...