Jump to content
php.lv forumi

hosting - latviešu burti


Aikss

Recommended Posts

Hostings - awardspace!

Man ir index.php lapa, kurā ierakstu Sākums, bet iekš hosta viņš pārvērš to tā - S & # 2 5 6 ; kums un gan IE, gan FireFox parāda normāli - Sākums, source .. tas parādās, un tālāk ir man index.php/?id=aptauja, bet tajā viņš rāda garumzīmes, bet vēl papildus pieliek klāt IE taisnstūri un FF jautājuma zīmi rombā!

index.php iekšā ir <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="lv" lang="lv"> un <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

Kas ir ne tā?

Edited by Aikss
Link to comment
Share on other sites

Pašam failam ir jābūt ar attiecīgo kodējumu (ja strings ir utf-8, tad arī failam ir jābūt kā utf-8).

 

Un būtu vēlams vēls izsūtīt `galveni` : header("Content-type: text/html; charset=utf-8");

Link to comment
Share on other sites

"Pašam failam ir jābūt ar attiecīgo kodējumu (ja strings ir utf-8, tad arī failam ir jābūt kā utf-8). "

Kā tas ir domāts?

"Un būtu vēlams vēls izsūtīt `galveni` : header("Content-type: text/html; charset=utf-8");"

Man ir index.php un pārējais lielākoties iet iekša ar include, tad to header cik es saprotu tikai index.php virs visa ielikt, jo citā failā liekot(kuru include) man met ārā erroru, kaut gan uz localhost man header gāja arī no citurienes. Kādēļ tā?

Un kādēļ man rādās šitādi --> & # 2 5 7 ; source nevis normālas garumzīmes - āēī?

Iekš hosta tur var labot to faila saturu un kad ierakstu garumzīmi viņa parādās, bet kad nospiežu save viņš noseivo un automātiski pārvērš --> & # 2 5 7 ; , tā tam jābūt?

Link to comment
Share on other sites

Tavam teksta redaktoram ir jābūt tādai fīčai kā Change encoding vai tamlīdzīgi - pameklē.

Jā, to sūti ārā no index.php (tikai izsūti to pirms kaut kas cits tiek izsūtīts). Uz localhost gāja jo droši vien iekš php konfigurācijas faila (php.ini) ir ieslēgts output_buffering.

 

Par tiem simboliem iekš source neuztraucies, galvenais, lai viņi lapā normāli attēlojas, kad tiksi tik tālu tad varēsi sākt domāt kā novērst to...

Edited by Vebers
Link to comment
Share on other sites

Izmantoju Notepad++!

Format vajag UTF-8 vai UTF-8 without BOM? un kāda ir atšķirība?

Laikam programmēt tikai uz localhost nebija prātīgi! Varbūt varat ieteikt kādu sakarīgu tutorial tieši par hostēšanu un visu citu, kas ar to saistās un būtu jāzin, lai varētu darboties ar web izstrādi!

Un vēl kādēļ index.php esošais teksts atēlojas normāli, bet ar include ņemtajā failā esošais teksts attēlojas ar normāli tikai viņam nez kādēļ nak klāt vai nu taisnstūrītis IE vai rombs ar izsaukuma zīmi -- ā+taisnstūris? Un ja mīkstinājums ir vārda sākumā tad rāda normāli, bet kā ir vārda vidū tā 'pļurkt'!

Edited by Aikss
Link to comment
Share on other sites

Vajag bez BOM, jo bom faila sākumā ieliek speciālos simbolus, lai varētu atpazīt, ka fails ir utf-8. Līdz ar to arī sanāk, ka izsūtot headerus, šis bom, jau būs izsūtīts...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...