Jump to content
php.lv forumi

Darbins


NewYork

Recommended Posts

Sveiki tautieši! :)

 

Ir tāds jautājums TIEŠĀM PHP spečukiem, ja Jums piedāvātu uztaisīt lapu ar funkcijām līdzīgu draugiem.lv (sarežģītības līmenis), cik Jūs prasītu par 1 darba stundu?

24728[/snapback]

 

Vispirms ir jāredz kaut kas līdzīgs prasību specifikācijai, la redzētu, kurā brīdī tu saskati līdzību iepriekšminētajā projektā. Lapu kā draugiem uztaisīt pēc būtības nav īpaši sarežģīti, sarežģītākais ir nodrošināt visas šīs funkcionalitātes optimizāciju - ar domu, lai spētu sagremot šo lielo apmeklējumu skaitu.

 

runājot par cenu, tad diez vai tev kaut ko dos 1 stundas maksa, jo viss jau ir atkarīgs no laika, cik ātri to var izdarīt un cik ātri vajag izdarīt (kas ir divi dažādi parametri).

 

Aprēķinu varētu veikt vienkārši 40h nedēļā * 4 nedēļas ~ Ls500 (pieņemot vispārīgu vidējo variantu) = 500/160 = 3.125 Ls/h

Tas būtu, ko saņem, kam tas ir pamatdarbs - tālāk jau ir jāskatās no cilvēka - ja tev tas ir vienīgais darbs, tad vari prasīt aptuveni šo summu (+/- sava darba novērtējums), savukārt, ja tas ir papildus darbiņš, tad izcenojums manuprāt būtu lielāks, jo tu tērē savu brīvo laiku (t.i., vakarus, brīvdienas), kas kā zināms maksā daudz dārgāk (aptuveni 2x).

 

Projektiem gan parasti nosaka summu par attiecīgu lietu izpildi noteiktā termiņā. Līgumos atrunā specifiskus variantus, kā piemēram paātrināta kāda proejekta daļas izstrāde, prototipu piegāde, izmaiņas projektā, uzturēšana u.c., ko gan visu nevar līgumos sarakstīt...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...