Jump to content
php.lv forumi

Latviesu fonti ieks php


zora

Recommended Posts

Kaads var paliidzzeet - uz Linux servera php failaa nekorekti atteelojas latviesu miikstie un garie burti. Kas jaadara, lai tie atteelotos normaali, help, jo esmu iesaaceejs php.

17075[/snapback]

 

ja tev uz *nix vispār rakstās latviešu burti, tad tev nepieciešams noskaidrot, kas tas par kodējumu, kurā tu tur kaut ko raksti un attiecīgi tas jānorāda tekstu izvadod

Link to comment
Share on other sites

Vai tu nevareetu, ludzu, paskaidrot siikaak, saproti tikko esmu saacis ar to darbotiies, uztaisiiju komentaarus uz msql - tur it kaa viss iet, fonti korekti, tad izmantoju hostcript.com balsosanas scriptu, kuram dati glabaajas txt failaa, biski paarveidoju, aploadeeju un sava servaka un latviesu fonti neiet...Kas man buutu jaanoraada izvadot tekstu?

Link to comment
Share on other sites

lapai norāda tādu lietu, kā charset, kas izskatās kaut kā tā:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1257" />

šajā gadījumā kodējums ir windows=1257, tas nozīmē, ka dati, ja tiks rakstīti failā, tad arī tiks saglabāti šajā kodējumā.

kad izvadīsi datus, tiem ir jābūt atkal šajā pašā kodējumā, t.i., lapas augšpusē ir jābūt atkal šai pašai maģiskajai rindiņai.

 

Vai arī var sūtīt header() (skatīt header funkciju php.net) ar attiecīgo kodējumu, kas pateiks pārlūkam, kādā kodējumā dati tiek saņemti..

Link to comment
Share on other sites

jā un vēl viena lieta, kas varētu būt pie vainas - apache (cik saprotu, tad šamais tiek izmantots) ir httpd.conf fails, kurā ir norādīts default charset. Atrod to rindiņu un aizkomentē ar #.

Pēc tam, protams, restartē serveri...

Link to comment
Share on other sites

Nu servaku es restartet nevareesu, jo tas atrodas attaalinati, nomainiiju charset, dazaam lietam viss notiek tomeer daziem php failiem, raada, ka nevar nolasit header information. Koroce japakoz veel.....

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...