Jurijs Guscins Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 (edited) Sveiki. Neesmu DNS gurū - tapēc griežos šeit. Aprakstīšu situāciju: Man ir VPS serveris no DIGITALOCEAN (Ubuntu 12.04 ar Vesta CP paneli), kuram ir jau uz doto brīdi piesaistīti 3 domēni. Viens no domēniem ir handify.me, kuram ir uzstādīti tikai NS ieraksti, jeb: NS: NS1.DIGITALOCEAN.COMNS: NS2.DIGITALOCEAN.COMNS: NS3.DIGITALOCEAN.COM DIGITALOCEAN'ā šis domēns arī ir pievienots un viņam ir sekojoši DNS ieraksti: A: @ 95.85.62.45 NS: NS1.DIGITALOCEAN.COMNS: NS2.DIGITALOCEAN.COMNS: NS3.DIGITALOCEAN.COM Gribēju jautāt, vai pirmkārt augstāk minētais ir kaut cik loģiski un kā lai es pareizi sakonfigurēju DNS, lai man strādātu epasti, subdomēni utt? Varbūt kādu no domēni pārveidot par nameserveri? Tiešām neko no šī nesaprotu. Ceru kāds var pastāstīt kā šo te visu labāk sataisīt. p.s - Ideja tāda ka uz šī VPS būs daudz domēnu, katram domēnam noteikti vajadzēs epastus utt. Kā lai to visu sakonfigurē smuki? Edited April 8, 2014 by Jurijs Guscins Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 subdomēniem liec CNAME ierakstus (caur DO DNS sadaļu) mail serverim vajag MX ierakstus https://www.digitalocean.com/community/articles/how-to-set-up-a-host-name-with-digitalocean#mx-record Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plutons Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Ja pats nepārvaldīsi visus domēnus, tad ieteiktu labāk uzlikt nameserveri uz tās pašas kastes. Kā arī būs vieglāk likt subdomēnus un visu pārējo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 Neredzu neko sarežģītu DNS ierakstu pārvaldē caur DO paneli. Kur vēl vienkāršāk var būt ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plutons Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 Nu tur ir ļoti vienkārši, bet ko darīt ,ja kādu domēnu nepārvalda viņš ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 Parasti domēna īpašniekam palūdzu, lai nomaina nameserverus, un tas arī viss. Bet labi, man varbūt nav tik raiba pieredze ar šīm lietām. Ja vienkārši darbojas es vairāk neko necenšos tur filozofēt. Manā izpratnē savs nameserver izklausās pēc izvirtības. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts