bobsters Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Man ir tāda lieta. Es taisu mazu lapeli, kurā var iegādāties dažādus sīkumiņus. Un esu apstājies pie tādas lietas, ka nezinu kā labāk saglabāt datus par to kādas lietas lietotājs ir pievienojis savam profilam. Vai būtu prāta darbs to visu informāciju ar preces ID numuriem saglabāt txt failā uz servera? vai labāk tomēr likt iekš datubāzes. Lieta tāda, ka piemēram to preci var iegādāties divi cilvēki un es nezinu kā lai pievieno datubāzei klāt vēlvienu skaitli lai nepazustu jau esošais. Ar txt failu būtu vienkāršāk. Pirms pievienošanas pārbauda vai nav jau tāds skaitlis un ja nav tad pievieno rindas beigās. Ceru ka sapratāt manu domu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 (edited) ar palīgtabulu būtu vnkāršāk (useris,skaitlis). tb vienam userim var būt daudzi skaitļi, un vienam skaitlim daudzi useri ;) Edited February 18, 2010 by 2easy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobsters Posted February 18, 2010 Author Report Share Posted February 18, 2010 (edited) nekas jau dabuju visu ko vajadzeja :) paldies par padomu Edited February 18, 2010 by bobsters Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 tas nozīmē, ka pirms uzdot jautājumu publiski, vajag pagaidīt 15min, un varbūt atbilde pati atnāks :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobsters Posted February 18, 2010 Author Report Share Posted February 18, 2010 es vnk gribēju zināt kādas būtu jūsu domas kur saglabāt datus vai nu txt failā vai dbāzē ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2easy Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 (edited) tabulas arī ir faili, tikai tos menedžē "datu bāzu vadības sistēma". kkam mazam un vnkāršam var izmantot arī failu un menedžēt tur datus pats. performance vnkāršām file operācijām ir labāka nekā db :)) http://php.lv/f/topic/15125-liels-array-pret-lielu-db-tabulu/ Edited February 18, 2010 by 2easy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts